Izvucite dobar đumbir! U selu Gaotuan, okruga Fušan počinje velika berba đumbira!

Podeli:

Zemljište u selu Gaotuan okruga Fušan je plodno i bogato hranljivim materijama, zbog čega je proizvedeni đumbir veliki i visokog kvaliteta. Nedavno je otpočeo period berbe, zbog čega poljoprivrednici užurbano rade na poljima.

Duboko kopanje, vađenje zemlje, sečenje, uklanjanje slame, utovar korpi… Svaki korak mora biti brz i vešt. U poređenju sa običnim đumbirom, zemljište u selu Gaotuan je plodno i klima je pogodna zbog čega đumbir ima krupno, debelo “meso” i jarko je žute boje što ga čini veoma popularnim na tržištu. „Uz đumbir zimi, ne plašite se vetra i mraza.“ Naročito sada kada je vreme sve hladnije, đumbir je dobar izvor nutrijenata za otpor hladnoći i nezaobilazan je u svakom kineskom domaćinstvu.

U tradicionalnoj kineskoj medicini se veruje da đumbir može rasteretiti spoljni deo organizma, odagnati hladnoću, zagrejati telo, ublažiti povraćanje, zagrejati pluća i ublažiti kašalj efekatom detoksikacije. Pored toga, đumbir je bogat gingerolom, što je i glavni razlog njegove funkcije otpora hladnoći.

U sledećem koraku, selo Gaotuan će nastaviće da širi distributivne kanale za povećanje kolektivnog i masovnog dohotka zasnovanog na resursima sela, u kombinaciji sa klimom i okruženjem tla, kako bi pomogao revitalizaciji ruralnih područja.

(Autor: Čen Juning)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga