Izložba srednjoškolaca „Mi smo taj Uroš Predić“

Podeli:

Počev od 2006, prvom izložbom učenika obrazovnog profila Tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, održano je ukupno 17 izložbi u Kulturnom centru Zrenjanina i jedna u Pozorišnom klubu “Zeleno Zvono”.

Likovnoj sekciji srednjih škola, koja je osnovana u HPTŠ “Uroš Predić” 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Ovogodišnju postavku, 19. po redu, čine odabrani likovni radovi, koji su bili izlagani prethodnih godina i koji su deo fonda umetničke kolekcije učeničkih radova ove škole.

Osim toga biće izloženi plakati, fotografije, katalozi i školski časopisi, koji ilustruju veliki kreativni potencijal mladih ljudi razvijan tokom izrade stručnih zadataka, realizacije projekata i u vannastavnim aktivnostima.

Na izložbi učestvuje oko 70 autora sa preko 150 radova. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević, koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo. U opremanju i postavci likovnih radova učestvuju učenici HPTŠ “Uroš Predić”.

Postavka izložbe: Dušanka Đorđević
Koautorka postavke: Ana Stanar
Autorka plakata je Marija Vuksan, učenica 4/3, HPTŠ “Uroš Predić”.

Organizatori izložbe su Kilturni centar Zrenjanina i  Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola “Uroš Predić”.

PRATEĆI IZLOŽBENI PROGRAM:

16. maj 2024, 18h: otvaranje izložbe i modna revija.
Kolekciju čine odabrani odevni predmeti, koje su izradile i nose učenice obrazovnog profila Modelar odeće HPTŠ “Uroš Predić”, praćene mentorkama – nastavnicama praktične nastave Jadrankom Živković i Biljanom Šuntić. Odevni predmeti koji će biti predstavljeni nastajali su prethodnih 15 godina.

18. maj 2024, 18h: modna revija u okviru manifestacije “Noć muzeja”, pod nazivom “Sve je u trendu”
Odabran je deo kolekcija odevnih predmeta, koje su učenici, predvođeni svojim mentorima, kreirali i izradili ove i prethodnih godina. Kolekciju će upotpuniti modeli nastali kombinacijom postojeće garderobe iz ormara, u skladu sa aktuelnim stilovima odevanja mladih. Modele će nositi učenice ove škole, svih obrazovnih profila.
Muzika: DJ MIR

21, 22, 23. maj, od 12.30 do 14.30: radionice za osmake, koje organizuju učenici i nastavnici svih obrazovnih profila.
Učenici će imati priliku da prisustvuju i učestvuju u hemijskim ogledima, izradi prehrambenih i proizvoda od tekstila.

28. maj 2024, 19h: zatvaranje izložbe i aukcijska prodaja pojedinih likovnih radova, odevnih predmeta i modnih detalja.
Prodaja će biti humanitarnog karaktera. Organizator aukcije je Udruženje roditelja i nastavnika “Sinapsa”, Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga