Izložba Marine Ilić „Day By Day“

Podeli:

Izložba Marine Ilić, diplomirane grafičarke i docenta na fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu pod nazivom Day by day otvara se u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina, 11. aprila u 19 časova.

Izložba je deo umetničkog projekta koja se bavi kodiranim podacima i koji ostaju iza naših svakodnevnih aktivnosti, pretvarajući se u neka nova značenja i poruke. Prvi deo postavke su skulpture, drugi deo je video rad a treći deo izložbenog koncepta činiće dvodimenzionalni radovi – crteži i kombinovani kolaž. Izložba je otvorena do 23. aprila.

Više o umetničkom radu Marine Ilić pročitajte OVDE.

O autorki – kraći biografski zapis:
Marina Ilić 2008. godine je završila studije grafičkog dizajna na Filum-u u Kragujevcu, 2019. doktorirala je višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.
Učesnik je velikog broja kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Autorka je nekoliko samostalnih umetničkih projekata međi kojima izdvajamo:
2011. Razboj Venere, Dom omladine, Kragujevac
2012. FashionZilection, ZMUC, Zemun
2019. Immersed, Galerija NEON, Beograd
2022. Crying mirror, Centar za kulturu, Sopot
2020. dobitnik je prve nagrade – Gran Pri na bijenalu umetnosti na papiru i od papira, Kragujevac. Trenutno je Docent na fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga