Izložba grafičkih kolaža „Svetlost“

Podeli:

Izložba grafičkih kolaža „SVETLOST“likovnog umetnika Duška Kirćanskog biće otvorena u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), Subotićeva 1 (zgrada Narodnog muzeja, ulaz sa Trga slobode).

Svečano otvaranje će biti upriličeno u ponedeljak, 28.8.2023, u 19.00

Izložba će trajati do 12.9.2023.

Radno vreme galerije: 18.00 – 21.00  

Duško Kirćanski – Svetlost

Izložba pod nazivom „Svetlost“ obuhvata slojeviti opus koji je nastajao kroz prethodnih 48 godina karijere Duška Kirćanskog. Izložba obuhvata autorov izbor grafičkih kolaža koji su nastali u postupku uslojavanja Duškove već postojeće grafičke prakse kojom se bavio čitav život. Njegova umetnička praksa koja se većinom razvijala u poljima grafike i crteža, bavi se kompleksnošću ljudskog postojanja u metaprostorima koje on kroji odnosom svetla i tame. Celokupnu svoju praksu je u prethodnih 5 godina Duško Kirćanski dekonstruisao i fragmentirao, a zatim ujedinio  nove, složene kolažne celine kojima će se predstaviti zrenjaninskoj publici.

Biografija

Duško Kirćanski rođen je u Zrenjaninu 07.05.1952. od oca Radoslava i majke Ružice. Završio VPŠ iAkademiju umetnosti u Novom Sadu 1975., odnosno 1984. godine. Postdiplomske studije  završio u Beogradu 1987. godine. Izlagao više puta u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za svoj umetnički rad.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga