Izložba Anje Preradović od 9. februara u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Kulturni centar Zrenjanina od 9. do 21. februara
Izložba Anje Preradović „Introspekcija“ otvara se u salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. februara u 18 časova. Do 21. februara, publici se predstavljaju radovi ove likovne umetnice, mlađe generacije, koji su nastali u periodu od 2021-2022. godine. Postavku čini 14 slika i dva video rada odnosno ulja na platnu, slike rađene u akvarel tehnici, video radovi i dve slike u izradi. Izložba je sastavljena od tri celine. Za prvu celinu autorka je koristila sliku kao medij za prikaz procesa introspekcije u kojem je kroz autoportrete vršila proces posmatranja sebe i svojih mentalnih stanja i doživljaja. Izloženi akvareli biće iz serijala „Muve“ dok video radovi čine celinu pod nazivom „Transformacija misli“.

  • Kraći biografski zapis
    Anja Preradović, rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Završava srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“, na smeru likovni tehničar. Akademiju umetnosti na Novosadskom univerzitetu upisuje 2019. godine, u klasi profesora Dragana Matića.
  1. godine osvaja nagradu za kolekciju fotografija u Foto kino i video savezu Vojvodine, zatim 2016. godine osvaja prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju na Omladinskoj izložbi „Ivanovo 2016.“

Dosadašnje izložbe

  • Samostalna izložba „Introspekcija“ 2022.
  • Kolektivna izložba EXP projekat studenata Akademije umetnosti pod nazivom „San“.
  • Učestvuje u projektu „Virtuelne niti“ u organizaciji Ateljea 61 (2022), zatim u projektu „Razlike“ (2022). Takođe, uzima učešće u projektu „Otići ili ostati“ u organizaciji Bel Art galerije i izlaže (umetničku) zastavu na trgu jarbola u Novom Sadu (2022).
    1. godine održava prvu samostalno izložbu u Studentskom kulturnom centru Novi Sad.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga