Izgradnja Golf centra može da počne

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba „Sava“ iz Beograda Ivica Suturović potpisali su danas, u sali Gradskog veća, ugovor o izgradnji golf centra u zrenjaninskom naselju „Bolnica – Berbersko“. Ova investicija vredna je milion evra i očekuje se da bude završena naredne godine.

Zrenjanin će dobiti reprezentativni centar u sportu koji je uvršten u zvanični olimpijski program, a sada neuređeni deo grada poprimiće potpuno drugačiji izgled i razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture. Golf centar će, osim otvorenih terena sa 9 rupa, što zadovoljava standarde za međunarodna takmičenja, imati parking, klupsku kuću i pomoćni objekat i biće Nacionalni centar za golf u kategoriji juniora.

idejnoresenjegolf

– Golf centar Zrenjanin prostiraće se na površini od 16,2 hektara, koja je trenutno neuređeno i neiskorišćeno gradsko građevinsko zemljište na teritoriji mesne zajednice „Bolnica – Berbersko“. Sa severne i južne strane omeđeno je ulicama Franje Kluza (Titelska) i Igmanskom, istočna granica parcele su benzinska stanica NIS i parking-prostor ispred supermarketa „Univereksport“, dok je zapadna granica u blizini puta koji vodi prema ekonomiji zrenjaninskog Okružnog zatvora. Glavni ulaz u centar, parking i zidani objekti, biće iz Ulice Franje Kluza.

– Osim samih terena za golf predviđena su i vežbališta koja će omogućiti formiranje škole golfa. Izvedbom terena za golf formiraće se i malo jezero koje će, osim drenažne i sportske, imati i estetsku funkciju. Uz klupski objekat će biti izvedeno i najmodernije igralište za decu sa odgovarajućim spravama, te će Zrenjanin, pored postojećih golf terena kod Žablja i na beogradskoj Adi Ciganliji, imati najbolje mogućnosti za razvoj ovog sporta u Republici Srbiji. Zrenjaninski golf centar će imati i najduže vežbalište od 350 metara, a čitav kompleks biće omeđen ogradom ukupne dužine od 2,5 kilometra.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga