Izabran predsednik Opštine Žitište

Podeli:

U skupštinskoj sali zgrade Opštinske uprave Žitište u toku današnjeg dana održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Žitište.
 
U delu sednice kojom je do izbora predsednika Skupštine predsedavao najstariji prisutni žitištanski odbornik Joca Katić, izvršen je izbor Verifikacionog odbora, nakon čijeg izveštaja su potvrđeni mandati 31-og odbornika Skupštine opštine. Novi saziv SO Žitište čini 18 odbornika sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu.“, 6 odbornika sa izborne liste „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS)“i Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Markovic Palma“, 3 odbornika sa liste „Savez Vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“, 2 odbornika sa liste „ZA KRALJEVINU SRBIJU – ČASNO ZA OPŠTINU ŽITIŠTE“, 1 odbornik sa liste „VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratsko Žitište“, 1 odbornik sa liste „METLA 2020 – Žitište“.
 
Za predsednicu Skupštine opštine Žitište izabrana je Ivana Petrić iz Banatskog Karađorđeva sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu.“ Ivana Petrić rođena je 1990. godine, a po zanimanju je diplomirani politikolog za međunarodne odnose. U prethodnom skupštinskom sazivu birana je za odbornicu Skupštine opštine, obavljala je funkciju šefa odborničke grupe i koordinatorke ženske parlamentarne mreže. Završila je i Akademiju mladih lidera Srpske napredne stranke.
 
Za zamenika predsednika SO Žitiste izabaran je Filip Jonel.
Novi saziv doneo je rešenje kojim se na funkciju sekretara postavlja Biljana Zubac.
 
U drugom delu sednice, na predlog novoizabrane predsednice SO, na mesto predsednika opštine Žitište ponovo je izabran Mitar Vučurević, koji je ovu dužnost obavljao tokom prethodnih 7 godina. Funkciju njegovog zamenika obavljaće, kao i u prethodnom mandatu, Đorđe Žuža.
Za članove Opštinskog veća ove opštine izabrani su Jelena Budimir iz Žitišta, Daiana Bure iz Torka, Predrag Arsić iz Srpskog Itebeja, Predrag Lučić iz Bantskog Dvora, Maja Grujić iz Hetina, Dragana Petković iz Međe i Jene Lazar iz Torde.
Sednica je održana uz poštovanje svih propisanih mera.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga