Iz Gradske bašte ispraćeni pozivari koji besplatnim pivom ulicama grada pozivaju na 37. „Dane piva“ u našem gradu – novi termin i nova koncepcija

Podeli:

Tradicionalno, uoči početka najveće gradske manifestacije, iz Gradske bašte na zrenjaninske ulice krenuli su danas fijakeri, tamburaši i pozivari da uz besplatno pivo najave i pozovu Zrenjanince na 37. “Dane piva”koji će biti održani od 9. do 14. avgusta.

Pozivari su krenuli uz muziku tamburaša, folklorce u narodnim nošnjama i pivsku zdravicu koju je govorio glumac Prvoslav Zakovski, a ispratili su ih gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima, predstavnici Turističke organizacije i medija.

Gradonačelnik Salapura je rekao da se ovogodišnji, 37. Dani piva održavaju u izmenjenom terminu u odnosu na prethodne godine kada su organizovani za kraj avgusta i početak septembra.

  • Novi termin i novi koncept, pored standardnih lokacija na kojima se odvija kulturno – zabavni program, na Žitnom Trgu i Trgu slobode, imamo još jednu lokaciju, a to je Tiršova ulica gde će biti postavljeno “Banatsko sokače”. Proteklog vikenda imali smo i svojevrsnu uvertiru za “Dane piva” u BIG tržnom centru i verujem da će novi termin, ali i interesovanje izvođača i posetilaca sa strane doprineti još većoj osećenosti – rekao je gradonačelnik Salapura.

Zahvalio se svima koji učetsvuju u organizaciji manifestacije i sugrađanima poželeo da naredni dani proteknu u dobrom veselju uz dobre vremenske prilike, a da gosti iz drugih sredina odu sa dobrim utiscima.

  • Verujem i da će u narednim godinama, kako se Zrenjanin razvija i kako ekonomski jača i manifestacija beležiti još bolju posetu, kako domaćih tako i gostiju iz inostranstva – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Svečano otvaranje “Dana piva” biće održano sutra u 21 sat na Žitnom trgu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga