IVANA ŠPANOVIĆ JE SVETSKA ŠAMPIONKA!

Podeli:

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani, koje se održava u Birmingemu. Naša rekorderka u skoku u dalj napravila najveći rezultat u istoriji srpske atletike.

IVANA ŠPANOVIĆ JE SVETSKA ŠAMPIONKA!
Foto: AP Photo/Matt Dunham

Znali smo da će i ono jednom doći i došlo je! U Birmingemu, 4. marta 2018, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Uzela ga je Ivana Španović, srpska rekorderka u skoku u dalj. Uzela je ono što joj je oteto u finalu planetarnog šampionata na otvorenom prošle godine u Londonu, kada je i pored najboljeg skoka zaključeno da se sa dresa Ivane otkačio broj i dodirnuo pesak za četvrto, a ne prvo mesto.

Sudbina je, ipak, odlučila da Šanović prvo svetsko zlato proslavi u Engleskoj, na tlu Velike Britanije. Ivana je sada i definitivno najveća u istoriji srpske atletike, što potvrđuje i ovo najsjajnije odličije.

Ona je od danas aktuelna svetska i evropska šampionka u dvorani.

Pogledajte!

A, ni finale u Birmingemu, kao i na mnogim prethodnim takmičenjima i duelima sa Amerikankama nije moglo da prođe bez uzbuđenje i nerviranja.

Kada je bilo najpotrebnije, Španović je skočila najbolje, ne samo na Svetskom prvenstvu, već od početka sezone. Dosegla je 6,96 metara u četvrtoj seriji i osvojila zlato. U preostale dve nije ni izlazila na zaletište, nije bilo potrebe.

Osim tog kratkog perioda, Španović je od početka do kraja finala vodila!

Bronzana medalja otišla je u Nemačku, zahvaljujući skoku Moguenare Tarum od 6,85.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga