Isključenja za šesnaest vozača

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga jedna nezgoda sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 85.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdato je 159 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 4 vozača – ostala isključenja i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga