Instagram uvodi zabranu praćenja i traži JOŠ ličnih podataka

Podeli:

Da bi zaštitio korisnike Instagram sad traži još ličnih podataka, a korisnicima dopušta da odrede ko će ih pratiti.

Instagram platforma sve tešnje vezuje se za Facebook, pa, ako joj sami ne predate svoj rođendan – Instagram će ga preuzeti sa vašeg Facebook naloga.

Nova opcija na Instagramu služiće za zaštitu maloletnika, jer mlađi od 13 ne smeju da otvore nalog na toj mreži, a godište će se koristiti i “kako bi se mladi korisnici zaštitili od nedoličnih sadržaja“.

Verujemo da će po godištu Instagram algoritmi “targetirati“ sadržaj, koji se korisniku plasira i na taj način bi trebalo da datum rođenja radi u korist korisnika. Godište će se upisivati prilikom pokretanja novog naloga, a korisnici, koji već imaju otvoren nalog dobiće svoje godište tako što će ga Instagram preuzeti od Facebook sistema.

Ipak, dobra stvar je to što Instagram NEĆE javno prikazivati godište korisnika i taj podatak ostaće vidljiv samo svakom korisniku ponaosob.

I još jedna važna stvar – Instagram uvodi opciju da ograničite ko može da vas prati. U opcijama aplikacije moći ćete da isključite opciju da vas prati bilo ko, praktično ko poželi i da ostavite opciju da vas zaprate samo sa onih naloga, koje vi već pratite.

Ova opcija biće deo podešavanja privatnosti i pojaviće se u okviru naloga korisnika u dolazećim nedeljama, nakon nekog od sledećih ažuriranja.

Izvor:mondo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga