Informacija i poziv penzionerima sa nižim primanjima i socijalno ugroženim sugrađanima koji nisu dobili pomoć

Podeli:

Gradska uprava Zrenjanin, Gradski štab za vanredne situacije i gradonačelnik Čedomir Janjić pozivaju sve penzionere sa nižim primanjima i socijalno ugrožene sugrađane koji iz bilo kojih razloga nisu dobili paket pomoći, a smatraju da imaju pravo na njega, da se jave kol-centru Gradske uprave, na neki od poznatih brojeva telefona: 066-8660-591, 066-8660-592, 066-8660-593, 066-8660-594, 066-8660-595 i 066-8660-600. Ukoliko su se do sada već prijavili, ne moraju to ponovo činiti, jer su već uvedeni u odgovarajuću evidenciju.  

Pravo na pomoć imaju penzioneri sa mesečnim primanjima nižim od 30 hiljada dinara, kao i socijalno ugrožena lica sa evidencije Centra za socijalni rad grada Zrenjanina. Pomoć se distribuira na osnovu evidencija filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad u Zrenjaninu. Moguće je da se neki od penzionera ili socijalno ugroženih lica, iz različitih razloga, ne nalaze na tim spiskovima, te je, uz prijavu kol-centru, neophodno i da, prilikom distribucije pomoći, dokumentuju da im pomoć pripada, penzijskim čekom ili drugom validnom dokumentacijom, ukoliko je u pitanju socijalna pomoć. 

Gradonačelnik Čedomir Janjić juče je izrazio zadovoljstvo što je završen prvi ciklus podele paketa pomoći i najavio da je u pripremi još jedan kontigent, čija će isporuka početi nakon prvomajskih praznika. Pakete je obezbedio Grad Zrenjanin, iz sopstvenih budžetskih sredstava, uz učešće različitih donatora.  

 

Izvor, foto: zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga