Info dan za program „Moja prva plata“

Podeli:

Unija poslodavca Srbije – poslodavci Zrenjanina uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 25. oktobra 2022. godine, sa početkom u 13 časova, u prostorijama Kulturnog centra ( u maloj sali) održaće promociju programa Moja prva plata.

Cilj Programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

U Zrenjaninu su otvorene 232 pozicije. Ovo je odlična prilika za mlade ljude.  Na događaju koji ćemo održati u utorak 25. oktobra, u saradnji sa kompanijama predstavićemo otvorene pozicije u našem Gradu, pored toga stručnjaci iz HR službi iz nekoliko zrenjaninskih kompanija ispričaće kako izgleda rad u kompaniji i informisaće prisutne o pravima i obavezama mladih u okviru ovog programa. 

Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 25.000,00 dinara, dok za one visokog obrazovanja naknada iznosi 30.000,00 dinara. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom.

Pored iznosa koji isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva. Pojedini članovi Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina su svakako voljni da motivišu dodatno aplikante i planiraju da zadrže prijavljene mlade ljude u firmama. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga