Imunizacija građana bez prethodnog zakazivanja od sutra i u Staroj specijalističkoj poliklinici, nastavlja se i u hali “Medison”

Podeli:

Imunizacija građana bez prethodnog zakazivanja biće organizovana sutra (10. maja) i u objektu Stare specijalističke poliklinike, u periodu od 14 do 20 časova.

Građani koji žele da se vakcinišu ne moraju biti prijavljeni putem portala eUprava i moraju imati državljanstvo Republike Srbije, a na raspolaganju će im biti vakcine proizvođača “Sinofarm“ i “Fajzer“.
 
Takođe, imunizacija građana bez prethodnog zakazivanja nastavlja se sutra i u hali “Medison”, u vremenskom periodu od 9 do 19 časova, a na raspolaganju od vakcina biće “Sinofarm“, “Fajzer“ i “Sputnjik“.
 
Redovna vakcinacija građana koji već imaju zakazane termine odvijaće se po ustaljenom redosledu i dinamici.
 
 
Ovim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pozvao je sugrađane koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu, sačuvaju sebe i druge od zaraze, jer je vakcinacija jedini siguran način da se u potpunosti savlada koronavirus.
– Zrenjaninci sada imaju mogućnost da odaberu i mesto i vrstu vakcine, kojom se mogu vakcinisati bez prethodne najave. Dobar odziv imali smo i u našim obodnim naseljima, Knićaninu, Farkaždinu i Čenti. Prema jučerašnjim podacima našeg Doma zdravlja, ukupan broj do sada datih doza vakcina na teritoriji grada Zrenjanina premašio je 56 hiljada. Sve to je doprinelo da opada i broj lica pozitivnih na koronavirus i nadam se da ćemo svi zajedno, uz još veći obuhvat vakcinacije i dalje pridržavanje epidemioloških mera, savladati pandemiju i vratiti se u normalne tokove života i rada – istakao je gradonačelnik. 
 
 
U Zrenjaninu je, zaključno s jučerašnjim danom (8. maj), jednu ili obe doze vakcine primilo 56.613 naših sugrađana. Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” isporučeno je više od 60 hiljada doza vakcina sva četiri proizvođača. Najviše naših sugrađana dobilo je “Sinofarm” vakcinu, koja je data u 35.164 doze, vakcinu proizvođača “Fajzer” primilo je 11.849 građana, vakcina “Sputnjik” data je u 7.180 doza, a vakcina “Astra Zeneka” u 2.420 doza. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga