Igor Mirović obišao radove na rekonstrukciji lokalnih puteva u opštini Sečanj

Podeli:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica u Boki u opštini Sečanj, poručivši da se uporedo s tim odvija i sanacija puteva u Neuzini i Jarkovcu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 190 miliona dinara.

– Ovo je veliki posao za koji smo izdvojili znatna sredstva. Na ovaj način pokazujemo da i male opštine, kojima treba najviše pomoći, mogu da računaju na stalnu podršku Pokrajinske vlade i resornih sekretarijata. To je jedan od naših prioriteta jer želimo da uređenjem saobraćajnica, vrtića, škola i domova zdravlja podstaknemo razvoj manjih sredina i zadržimo ljude u njima- rekao je Mirović.

On je istakao da je danas postignut dogovor da će Pokrajinska vlada finansirati i drugu fazu radova na sanaciji ulica u Boki, nakon čega će asfalt doći do svakog domaćinstva u tom banatskom naselju.

Mirović je danas predsedniku Opštine Sečanj Predragu Rađenoviću uručio Rešenje o finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i bušenja i opremanja bunara u Neuzini, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu.

Predsednik Mirović naglasio je da je dogovoreno i to da će Pokrajinska vlada, zajedno sa lokalnom samoupravom, u narednom periodu raditi na obezbeđivanju novog prostora za poštu u Neuzini i pripremi projektne dokumentacije za izgradnju sportske sale u Boki.

Predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović rekao je da je dugogodišnji san meštana te opštine ispunjen.

– Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, građani Neuzine imaće obezbeđenu pijaću vodu, dok ćemo u Boki, Jarkovcu i Neuzini, samo u prvoj fazi, imati devet rekonstruisanih ulica- istakao je Rađenović.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga