Ida Vencel: Korona i dalje utiče na organizaciju venčanja, pojedina slavlja odložena za 2023. godinu

Podeli:

Da epidemiološka situacija diktira svakodnevni ritam života nije novina, ali se pojedine delatnosti i dalje teško prilagođavaju zbog mera koje se donose. Ida Vencel, vlasnica salona venčanica „Tina“ ističe da se ona i njene kolege od početka pandemije bore za opstanak, ali ima razumevanja. Kako kaže, sve je uslovljeno merama koje donosi Krizni štab, pa su zbog toga mladenci često bili prinuđeni da odlože ili u potpunosti otkažu svoje svadbene proslave.

– Od početka prošle godine do februara ove godine bilo je zaista jako teško. Mnogi mladenci su otkazali venčanja, naravno, ne njihovom krivicom, takve su mere bile na snazi. Zbog celokupne situacije nismo bili u situaciji da vratimo kaparu, ali smo bez razmišljanja prihvatili odluku mladenaca da venčanje pomere za neki mirniji period. Oni koji su pomerili venčanja, svoj najlepši dan će proslaviti već početkom 2022. godine, a mlade u našem salonu čekaju haljine koje su izabrale za prve termine. Ne možemo da ne razumemo situaciju, u pitanju su uspomene. Za deset ili petnaest godina, mlada se možda neće sećati koliko je zvanica bilo prisutno, ali će joj fotografija na kojoj je u svojoj venčanici iz snova uvek buditi lepa osećanja, a to je ono što je najvažnije- rekla je Ida.

Borba za opstanak i želja da svi mladi parovi u brak stupe onako kako zaslužuju navela je vlasnicu salona venčanica „Tina“ da koriguje cene.

– Mi jesmo finansijski mnogo izgubili u proteklom periodu, ali nismo jedini. Zaista smo se potrudili da cene budu što pristupačnije, jer, kao što sam rekla, važno je da mladenci budu tog dana najsrećniji- dodala je Ida Vencel.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga