Humanitarno–sportska manifestacija „DECA-DECI, ODRASLI SVIMA“ u Aviv Parku

Podeli:

Aviv Park Zrenjanin u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, Gradskom upravom grada Zrenjanina, Crvenim krstom, Predškolskom Ustanovom, Osnovnim i srednjim školama organizuje u subotu, 24.09., humanitarno–sportsku manifestaciju „DECA-DECI, ODRASLI SVIMA“, a u cilju promocije sporta i zdravog načina života i odrastanja.

14355681_1168612086511504_3546353904874483334_n

Humanitarno – sportska manifestacija „DECA-DECI, ODRASLI SVIMA“ ima dva osnovna cilja :
• Promociju sporta kao zdravog načina života, i potrebe da se deca od ranog uzrasta redovno bave fizičkom aktivnošću kako bi se pravilno i zdravo razvijala, i
• Aktivno učešće u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata za dijagnostifikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta.

Preporučujemo aktivno učešće zainteresovanih učenika svih osnovnih škola u manifestaciji „DECA-DECI, ODRASLI SVIMA“, u okviru koje će biti održane:

1. U 10.00 časova: IX Mini Olimpijada Udruženja za pomoć mentalno-nedovoljno razvijenim osobama – Očekuje se učešće predstavnika iz 10 gradova i opština sa teritorije Vojvodine.
2. U 11.00 časova: Trka za srećnije detinstvo – Trka je otvorenog tipa za sve učenike osnovnih škola i srenjih škola. Učenici će kupovinom startnog broja (po ceni od 50 dinara) i istrčavanjem utvrđene trase prilagođene uzrastu (od 100 do 800 metara), dati svoj doprinos ovoj akciji, sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju druge dece.
3. Revijalna trka – start trke predviđen neposredno po završetku Trke za srećnije detinjstvo – Trka otvorena za sve građane i posetioce Aviv Parka humanog i sportskog srca. Startni brojevi, koji su ujedno i prilog za kupovinu aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičmenog stuba, će se prodavati na punktovima u krugu Aviv Parka do samog početka trke.
4. Dobrovoljno davanje krvi od 10 do 12 časova (za sve punoletne i zdravstveno sposobne posetioce Aviv Parka i gledaoce trke).
5. Prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju od 10 do 13 časova.

Za sve učesnike će biti obezbeđene diplome i zahvalnice, a predviđeno je da najuspešniji učenici dobiju medalje i pehare.

Jedan deo sredstava će biti namenjen za nagrade pojedinačnim školama čiji učenici uzmu najbrojnije učešće u ovoj manifestaciji, te će na osnovu svoje humanosti, i svog sportskog duha učenici imati priliku da donesu nagradu i matičnoj školi iz koje dolaze.

Dođite da zajedno promovišemo humanost, sport, zdrav način života, ali i da podržimo naše najmlađe!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga