Humanitarna aukcija slika

Podeli:

U petak, 02. februara 2024. godine, sa početkom u 18 h,  u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana humanitarna aukcija umetničkih slika. 

Sva prikupljena sredstva biće potrošena u humanitarne svrhe. Prihod od prodatih slika doniraće se Opštoj bolnici u Zrenjaninu, odeljenju Neonatologije. 

Kolonija UM ING već deset godina okuplja likovne umetnike sa motivom osnivača kolonije, da pruži skroman doprinos kulturnom životu grada stvarajući vrednu umetničku kolekciju.

Radovi koji su izloženi u Kulturnom centru od 26. januara, predstavljaju rezime petogodišnjeg rada kolonije UM ING koja se svakih pet godina završava dobrotvornom aukcijom nastalih dela. Svi zainteresovani mogu posetiti izložbu u Kulturnom centru i informisati se o umetničkim radovima koji će biti ponuđeni na aukciji. 

Sve slike su uramljene, a početna cena radova se kreće od 5,000. do 15,000.00 dinara. Cena zavisi od tehnike, umetnika i od dimenzije slike.

Upravni odbor kolonije je izabrao 34 rada, koja najbolje pokazuju atmosferu kolonije. U rad kolonije uključeni su nareprezentativniji umetnici grada Zrenjanina koji su se potvrdili svojim nekrekidnim umetničkim prisustvom i delovanjem.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga