Gradonačelniku u Staroj Pazovi uručen ugovor o dodeli sredstava za nabavku savremene audio i rasvetne opreme u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, na svečanosti u Staroj Pazovi, gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri uručio ugovor o dodeli sredstava za nabavku savremene audio i rasvetne opreme u Kulturnom centru Zrenjanina, u vrednosti od 32.129.000 dinara. Gradu Zrenjaninu sredstva su opredeljena na osnovu javnog konkursa za finansiranje projekata unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini u 2022. godini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Svečanosti u Centru za kulturu u Staroj Pazovi prisustvovala je sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, a ugovori su uručeni predstavnicima osam gradova i opština. Predsednik Pokrajinske vlade Mirović istakao je da su danas dodeljeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 265.000.000 dinara.

– Započeli smo važne poslove na rekonstrukciji i adaptaciji domova kulture, kulturnih centara, ali i drugih kulturnih središta i u nabavci opreme koja je potrebna za kvalitetniji rad samih kulturnih poslenika i stvaralaca. Značajnu obnovu kulturnih centara započeli smo, pre svega, u manjim sredinama, činjenica je da su one nekako zapostavljene, iako u njima postoji puno potencijala i potreba. Želimo da, u narednim godinama, dođemo do svakog sela, svake opštine, da stvorimo uslove za sadržajnije i kvalitetnije odvijanje kulturnih događaja – istakao je Mirović.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što je pokrajinska administracija još jednom prepoznala aktivnosti Grada Zrenjanina na unapređenju infrastrukture, kulturnih ili sportskih sadržaja i izdvojila značajna sredstva za opremanje Kulturnog centra Zrenjanina. Rekao je da će, uz pomoć tih sredstava, ta ustanova obezbediti najsavremenije tehničke uslove za realizaciju svojih programa.

– Samim tim, možemo očekivati i da će kvalitet programa Kulturnog centra biti podignut na još viši nivo, a posebno će to biti primetno prilikom izvođenja koncerata i muzičkih dešavanja. Nakon što smo, opet u saradnji s Pokrajinom, uz sufinsiranje iz gradskog budžeta, ugradili potpuno novu rasvetu u velikoj sali Kulturnog centra, što je bila investicija u vrednosti u od 3,6 miliona dinara, sada unapređujemo i tehničku opremu i dovodimo našu ustanovu kulture u red savremeno opremljenih ustanova te vrste, u kojoj se mogu realizovati najraznovrsniji programi – istakao je gradonačelnik.

Prisutne je na početku svečanosti pozdravio i domaćin, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Prisustvovali su i direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković i direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

Oprema koja se nabavlja obuhvata čitav niz komponenti rasvetnog i audio sistema, počev od komandnog pulta i razvodnih ormara, preko sistema kablova i bežičnih setova za mikrofone, do instalacija na samoj sceni i dvorani Kulturnog centra. Projektom je predviđeno i podešavanje i puštanje sistema u rad, kao i stručna obuka korisnika za rad sa audio-pultom.

Rok za isporuku opreme, montažu, programiranje i puštanje sistema u rad je u naredna tri meseca.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga