Gradonačelnik Zrenjanina: Bratimljenje sa kineskim gradom Jentaji logičan korak

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura se, gostujući u centralnoj informativnoj emisiji RTV Santos, osvrnuo na događaje koji su obeležili ovu nedelju.

U nedelji za nama gradonačelnik je sa saradnicima posetio most u Tomaševcu, preko reke Tamiš, koji je stavljen van funkcije, što meštanima ovog sela, ali i okolnih naseljenih mesta u mnogome otežava svakodnevno funcionisanje. Kako je Salapura rekao, traži se adekvatno rešenje, a trenutno se razmatraju dve opcije. Vodeći čovek Zrenjanina istakao je da će rešenje biti pronađeno u najbržem mogućem roku.

Podsetimo, gradonačelnici Zrenjanina i Jentaja, Simo Salapura i Dženg Dejen potpisali su Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa, u okviru Dijaloga na visokom nivou između Autonomne pokrajine Vojvodine i kineske provincije Šandong, kojoj Jentaj teritorijalno pripada. Zrenjanin i Jentaj postali su tako bratski gradovi koji su se složili oko uspostavljanja prijateljskih odnosa, a u cilju unapređenja prijateljstva i međusobnog razumevanja građana, kao i daljeg učvršćivanja i razvoja prijateljske saradnje dva grada.

– Ovaj korak je negde i bio logičan korak. Zrenjanin i Jentaji su sada bratski gradovi, a to će nam dosta pomoći po pitanju razmene iskustava na poljima ekonomije, finansija, investicija i kulture. Ovo sigunro otvara nove stranice u istoriji našeg grada. Posebno je važno da je Zrenjanin domaćin jedne od najvećih investicija koja će u mnogome promeniti ekonomsku sliku, ne samo grada, već i cele Srbije. Tako da se priča o poslovanju fabrike Linglong direktno naslanja na temu o kojoj sada govorimo- rekao je Salapura.

Govoreći o početku probne proizvodnje u pogonu Linglonga, Salapura je naveo da se sve odvija u skladu sa zakonom, napominjući da je posebna pažnja posvećena očuvanju životne sredine. Gradonačelnik je dodao da je pomeranje rokova za početak probne proizvodnje jedna uobičajena stvar, jer je niz faktora koji na to utiču.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom Zrenjanina možete pogledati na našem Youtube kanalu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga