Gradonačelnik u poseti punktu Doma zdravlja na Bagljašu: poziv sugrađanima da se odazovu na vakcinaciju

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas IX zdravstvenu stanicu Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u naselju “Bagljaš”, drugom punktu koji je otvoren za vakcinaciju građana protiv virusa KOVID-19. Pored objekta bivše Specijalističke poliklinike, gde se vakcinacija obavlja u 6 ordinacija, u zdravstvenoj stanici na Bagljašu vakcinacija je organizovana u 4 ordinacije. Građani koji su se prijavili dolaze po pozivu, odnosno na osnovu SMS poruke koja im je dostavljena od strane eUprave. 

 
 
 
 
U razgovoru sa sugrađanima, lekarima i medicinskim osobljem na ovom punktu, gradonačelnik je dobio informaciju da se vakcinacija odvija po planu, da nema većih gužvi i čekanja, da je organizacija dobra i da se građani odazivaju.
“Nakon što je proteklog vikenda vakcinisano prvih 20 naših starijih sugrađana, prijavljenih preko portala eUprava, u ponedeljak je u Dom zdravlja dopremljeno 1740 doza vakcine proizvođača “Sinofarm”, a danas je stiglo još 1200 doza. Ovim je ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene gradu Zrenjaninu oko 3200, a vakcinisano je blizu 800 sugrađana”, saopštio je gradonačelnik najnovije podatke i još jednom pozvao sugrađane da se odazovu na vakcinaciju:
“Još jednom apelujem na sugrađane da se odazovu na vakcinaciju, kako bi se što pre period epidemije završio”, kazao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
 
Građani koji su se prijavili preko portala eUprava i nakon toga dobili poruku s mestom i terminom za vakcinaciju, dolaze na tu lokaciju, gde će biti prozvani, dati saglasnost za vakcinaciju i potom pregledani od strane lekara, kako bi se utvrdilo da li smeju da prime vakcinu. Nakon toga sledi vakcinacija i preporuka lekara da se u čekaonici provede još 15 minuta, čime se procedura završava.  
 
Skoro 700 sugrađana do sada je iskazalo interesovanje za vakcinaciju pozivajući telefone kol-centra Grada Zrenjanina. Službe Grada Zrenjanina prijavljuju ih preko portala eUprava, potvrđuju im pozive za dolazak na vakcinaciju i pozivaju dan nakon vakcinacije, kako bi se utvrdilo da li imaju neke reakcije na vakcinu koje zahtevaju pregled lekara.
 
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga