Gradonačelnik u poseti porodici Lučić, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Podeli:

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić posetili su danas novi dom porodice Lučić, u najvećem gradskom naselju “Bagljaš”. Studentkinju iz Zrenjanina Ljiljanu Lučić i njenog oca Milana prošlog petka upoznala je i najšira javnost u Srbiji, zahvaljujući emisiji “S Tamarom u akciji” i angažovanju i Grada Zrenjanina na izgradnji njihove kuće.
 
Gradonačelnik je Ljiljani Lučić, studentkinji Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, uručio rešenje o regresiranju putnih troškova do fakulteta. U tu svrhu biće angažovan taksi prevoz, a troškove će snositi Grad Zrenjanin. 
 
 
 
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i proglašenu vanrednu situaciju na teritoriji Grada Zrenjanina, izostao je ove godine tradicionalni susret u Gradskoj kući čelnika lokalne samouprave i predstavnika svih udruženja i organizacija koja okupljaju osobe s invaliditetom. To, međutim, ne umanjuje značaj komunikacije koju je Grad Zrenjanin uspostavio s takvim udruženjima i neće uticati na opredeljenje da im se pomogne i razgovara o njihovim potrebama i problemima. 
 
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga