Gradonačelnik Simo Salapura sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd., a povodom izgradnje auto – puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

Delegaciju te kompanije predvodio je Sjin Meng (Xin Meng ) direktor China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd, a prisustvovali su i Džang Điančao (Zhang Jianchao) generalni direktor ogranka u Srbiji, Čang Sjusjian (Chang Xuxian ) zamenik generalnog direktora ogranka i Soldat Tatjana, pomoćnik generalnog direktora i prevodilac.


Na tom radnom sastanku, kome su prisustvolai i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica jelena Travar Miljević, Goran Kravarušić direktor JP za urbanizam i Jovan Vukanović šef Odseka za LER, razmatrani su detalji projekta izgadnje auto – puta čiji je početak gradnje najavljen za kraj ove godine.

Tokom današnjeg sastanka bilo je reči i o problemima koji su u vezi za izgradnjom petlje kod Ečke koji će, kako je rečeno, biti uzeti u razmatranje.

Inače, delegacija ove kineske kompanije do sada je imala niz sastanaka sa predstavnicima pokrajinske Vlade, a predsednik Igor Mirović izjavio je da je taj projekat od istorijskog značaja.

Na ogroman značaj auto – puta u više navrata ukazivao je i predsednik Aleksandar Vučić koji je naveo da zajednički projekti koji se realizuju sa kineskim kompanijama pored toga što utiču na napredak srpske ekonomije jačaju i prijateljske odnose sa Kinom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga