Gradonačelnik Simo Salapura organizovao prijem za predsednika Opštine Nova Moldava iz Rumunije – moguća saradnja u raznim oblastima kroz projekte prekogranične saradnje

Podeli:

Predsednik Oštine Nova Moldava (Rumunija) Jon Kisalica posetio je Zrenjanin, zajedno sa svojim saradnicima, a gradonačelnik Simo Salapura organizovao je tim povodom prijem za goste u svom kabinetu.

Prijemu su prisustvovali i Darko Vukić iz Regonalnog centra za razvoj „Banat“ i Željko Cvijanović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin. Tokom tog susreta bilo je reči o mogućnostima saradnje Opštine Nova Moldava i Grada Zrenjanina, u različitim oblastima.

Posebno je ukazano da bi ta saradnja mogla biti ostvarena kroz različite IPA programe prekogranične saradnje Srbija – Rumunija. Upravo jedan od projekata sa partnerima iz Nove Moldave realizovaće Predškolska ustanova Zrenjanin, koja je već učestvovala u programima prekogranične saradnje sa partnerima iz nekoliko gradova u Rumuniji.

Nova Moldava je opština u rumunskom okrugu Karaš-Severin, u pograničnoj oblasti Đerdapa, na suprotnoj obali Dunava naspram srpskih opština Golubac i Veliko Gradište, s kojima takođe ostvaruje određene vidove saradnje. Mestu je, kao nekadašnje selo, priključena Stara Moldava, a naselje je značajno po prisutnoj srpskoj nacionalnoj manjini u Rumuniji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga