Gradonačelnik Salapura: Pokrajina sufinansira početak prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, Zrenjaninu dodeljeno 40 miliona dinara

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je u Novom Sadu potpisao ugovore o sufinansiranju dva infrastrukturna projekta u Zrenjaninu, u iznosu od 41 milion dinara, a ugovore mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.  
 
Uručenju ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić
 
 
 
 
Predsednik Igor Mirović rekao je da je Pokrajinska vlada, posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije, dok su posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, danas dodeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara.
 
Grad Zrenjanin je, za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju “Ruža Šulman” u Zrenjaninu, iz pokrajinskog budžeta dobio 40 miliona dinara, dok je milion dinara izdvojeno za sufinansiranje projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta kotlarnice, građevinskih radova sa ugradnjom kotla i potrebnim instalacijama u Osnovnoj školi “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki.
 
 
 
Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da dodela sredstava za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju “Ruža Šulman” predstavlja formalni početak prve faze rekonstrukcije dotrajale mreže u gradu. Ukupna vrednost investicije u naselju “Ruža Šulman”, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, iznosi 60,6 miliona dinara sa PDV-om, što znači da će preostala sredstva, u iznosu većem od 20 miliona dinara, biti obezbeđena iz budžeta grada, objasnio je gradonačelnik.
“Imamo spremne projekte za još pet mesnih zajednica u gradu, i ukupna dužina cevovoda koji treba da se zameni iznosi 19 kilometara. Prve korake ka tome pravimo u naselju “Ruža Šulman” i ovde ćemo, uz zamenu azbestnih i drugih cevovoda starih 60 godina, izvršiti i rekonstrukciju postojećih šahtova, kao i izmeštanje vodomera van objekata kolektivnog stanovanja i izradu vodovodnih priključaka”, istakao je gradonačelnik Salapura.  
 
 
 
Dodao je i da starost vodovodne mreže u gradu ima uticaj na kvalitet vodosnabdevanja, koji se ogleda u češćim prekidima usled učestalih havarija i kvarova, a održavanje takve mreže zahteva vanredna materijalna ulaganja i dodatnu angažovanost ljudstva i mehanizacije JKP “Vodovod i kanalizacija”, koje brine o njenom funkcionisanju. 
 
Projekat u OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki gradonačelnik takođe ocenjuje veoma značajnim i ističe da će se njegovom realizacijom rešiti dugogodišnji problem, unaprediti sistem grejanja i postići energetska efikasnost i održivost u toj školi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:zrenjain.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga