Gradonačelnik Salapura: izbori za saveze nacionalnih manjina potvrdili svest naših sugrađana o potrebi takvog učešća u javnom životu

Podeli:

Izbori za članove nacionalnih saveta manjina na teritoriji Republike Srbije održani su juče, a na teritoriji Grada Zrenjanina protekli su u fer i demokratskoj atmosferi. Gradonačelnik Simo Salapura tim povodom rekao je da Zrenjanin može da bude ponosan što su pripadnici nacionalnih zajednica juče izašli na 19 biračkih mesta i glasali za svoje predstavnike.

“Još jednom smo kao društvo pokazali da su nam interesi svih građana koji ovde žive na prvom mestu i da svaka zajednica ima pravo da se unapređuje i stvara za sebe bolje uslove u okviru Srbije. Pokazali su to i neposredni izbori sa Saveze nacionalnih manjina. Nema sumnje da su naše komšije i prijatelji, koji su glasali na ovim izborima, još jednom pokazali da su odgovorni. Svi izbori koji se sprovode neposredno i u demokratskom procesu pokazuju zrelost zajednice i ozbiljnost države. To je i najbolji način da se dođe do predstavnika koji će dati svoj puni doprinos za kolektivna prava manjina, očuvanje maternjeg jezika, kultura, obrazovanja i informisanja nacionalnih zajednica. Upravo predstavnici ovih zajednica znaju ko su najbolji ljudi koji treba da ih predvode”, istakao je gradonačelnik i uputio čestitke svim pobedničkim listama.

“Izabrani predstavnici će u našoj lokalnoj samoupravi imati partnera i saradnika, kao što je to bio slučaj i do sada”, poručio je gradonačelnik Salapura, povodom jučerašnjih izbora za  članove nacionalnih saveta manjina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga