Gradonačelnik primio nekadašnje “domce”, studente koji su završili akademske studije u našem gradu

Podeli:

Tradicionalno okupljanje “domaca”, studenata koji su završili akademske studije u našem gradu održava se tokom ovog vikenda.

Tim povodom bivše studente koji su tokom školovanja boravili u studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ i sadašnju upravnicu Tanju Dulović primio je u svom kabinetu gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Bivši studenti našeg grada dolaze na ovo okupljanje iz raznih krajeva i regiona kako Srbije tako i Evrope i sveta, a ovaj događaj je istovremeno svojevrsna promocija našeg Grada i visokih obrazovnih ustanova u našem gradu – Visoke tehničke škole strukovnih studija i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Tako su danas na prijem kod gradonačelnika došli bivši studenti iz Novog Sada, Beograda Čačka, Gornjeg Milanovca, Bele Crkve, Pljevalja, Bijelog Polja, Bijeljine, ali i oni koji trenutno žive u Nemačkoj i Francuskoj.

Predsednik organizacionog odbora okupljanja Goran Marinković zahvalio se gradonačelniku na prijemu.

Pokrenuli smo ovu inicijativu pre devet godina i ovo je četvrto okupljanje zaredom. Viđamo se na svake tri godine,ali moram napomenuti da to nije samo generacijsko okupljanje, već okupljanje više generacija koje su u jednom periodu zajedno živeli u studentskom domu grada Zrenjanina. Prijateljstva koje smo stvorili tih godina ostala su i dan danas. Dolaze nam drugari i studenti koji su rasuti po celom svetu i to je veličina i Zrenjanina i nas kao generacije – naveo je Marinković ukazavši da svi oni sa radošću iščekuju druženje, ali da ima i suza kada se rastaju.

Zahvalivši se na prijemu i gostoprimstvu gradonačelnika, Olivera Mlađenović iz Užica kazala je da su dani studiranja za njih bili najlepši, bezbrižni dani života.

Svi smo bili isti, živeli smo u studentskom domu i delili smo i radosti i tuge, položene ispite i završene godine, bilo je to lepo bezbrižno vreme. I Zrenjanin nam je ostao u lepoj uspomeni gde svake treće godine dolazimo sa radošću – kazala je Mlađenović i navela da je studiranje u našem gradu doprinelo i novim prijateljstvima, saznanjima, iskustvima.
Kazala je da se niko od njenih drugara nije promenio, zapravo, da oni jesu odrasli ljudi koji su kada dođu na ova okupljanja ponovo deca kakva su bili pre trideset godina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga