Gradonačelnik na predstavljanju Zrenjanina na 44. Međunarodnom sajmu turizma: “Grad za medalju”, ne samo zbog sportskih rezultata i dometa

Podeli:

Grad Zrenjanin, tradicionalno, predstavio je svoje potencijale i na ovogodišnjem, 44. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava na Beogradskom sajmu, od 23-26. februara. Ova najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi ove godine održava se pod sloganom “Kad je odmor nije teško” i okupila je veliki broj učesnika iz svih delova Srbije, regiona, ali i drugih zemalja širom sveta. Partner sajma ove godine je Kina.

Štand Turističke organizacije grada Zrenjanina posetio je danas gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, istakavši da je ovogodišnji slogan nastupa našeg grada “Zrenjanin, grad za medalju”, i to iz više razloga.

– Slogan „Zrenjanin, grad za medalju“ je ne samo zato što smo Evropski grad sporta, što smo poznati po sportistima i sportskim rezultatima, već i što je gostoprimstvo u Zrenjaninu za medalju, što su i naše manifestacije za medalju, kongresni turizam je za medalju, i to možemo da ponudimo ne samo gostima iz naše zemlje, već i šire. Ono što je značajno je da smo u prethodnom periodu unapredili ponudu u okviru Specijalnog rezervata prirode „Carska bara“ koji itekako ima potencijal da bude turistički biser našeg regiona. S ulaganjima nastavljamo i dalje, u turističku infrastrukturu, ali i u manifestacije i događaje po kojima je Zrenjanin poznat i prepoznat – poručio je gradonačelnik, nakon obilaska štanda Turističke organizacije grada.

Vršilac dužnosti direktora TO grada Zrenjanina Sanja Petrović takođe je rekla da se kroz slogan ”Zrenjanin grad za medalju“ htelo reći smo da imamo kulturu za medalju, sportiste za medalju, manifestacije, gastronomiju za medalju. 

– Odlučili smo se da ove godine predstavimo objedinjenu turističku ponudu grada Zrenjanina, tako da su sa nama svih dana sajma i ostali činioci turističke privrede i ponude sa teritorije našeg grada, tu su poljoprivredna gazdinstva, Banja Rusanda, Rezervati prirode, Kaštel Ečka, u nedelju ćemo organizovati promociju taraških vinograda. Biće ovo jedna šarenolika i sveobuhvatna ponuda našeg grada kojom želimo da damo do znanja svim posetiocima da smo, prvenstveno, grad dobrih ljudi, dobre gastronomije, očuvane tradicije, kulture i brojnih manifestacija koje se na teritoriji našeg grada održavaju tokom cele godine – istakla je Sanja Petrović i dodala da je sajam veoma posećen, i da će verovatno biti još više ljudi. 

– U četvrtak je sajam bio veoma posećen, izazvali smo veliku pažnju i mnogo ljudi interesovalo se za našu turističku ponudu. Naravno, naša dobro poznata manifestacija „Dani piva“ privlači veliku pažnju, ali i sve ostale manifestacije – rekla je ona.

– Ovu godinu počeli smo već sa dve veoma važne gastronomske manifestacije Kobasicijadom u Belom Blatu i Festivalom čvaraka u Mužlji, a nastavljamo dalje – Buđenjem proleća, Korzo festom, sportskim takmičenjima, Danima piva. Takođe, organizovaćemo cvetne pijace, noćni bazar, zaista mnogo toga, festivale horova, pozorišta, jer mi imamo mnogo toga da ponudimo i na najbolji mogući način ćemo sve to predstaviti u ovih četiri dana sajma – poručila je Petrović.

Tokom dana štand Grada Zrenjanina posetili su i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević, kao i delegacija bratskog grada Trebinja, koji se predstavlja na sajmu na štandu Republike Srpske.

Gradonačelnik je prisustvovao i otvaranju paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i promociji projekta “Najbolje iz Vojvodine”, gde se zahvalio u ime svih dobitnika tog priznanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga