Grad Zrenjanin dobio sredstva za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“ u Stajićevu i time svečano obeleži stogodišnjicu tog sela

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Saša Santova potpisao je danas sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem ugovore za dodelu bespovratnih sredstava po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Santovac je rekao da je Grad Zrenjanin dobio sredstva za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“ u Stajićevu i time obeleži stogodišnjicu sela Stajićeva.
U planu je, naveo je, i da se tom prilikom svečano otkrije bista osnivaču sela parohu Savi Stajiću.

„Takođe manifestacija ima za cilj i promociju kulture naroda koji žive na ovom prostoru kroz takmičenja lovaca ribolovaca, fudbalera, aktiva žena i omladine sela u folkloru i karateu. U okviru manifestacije koja će trajati tri dana biće organizovane mnoge aktivnosti, prigodan kulturno umetnički program na glavnoj bini, animatori za decu, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, karate kup za decu i utakmica ženskog fudbalskog kluba“ – pojasnio je zamenik Santovac.

Ukazao je i da je Stajićevo je selo u kom s ponosom ističu da imaju veliki broj talentovane i uspešne dece. Karatisti donose nagrade sa skoro svih većih takmičenja u Evropi i svetu, a clike ovdašnjih slikara nalaze se u vlasništvu različitih kolekcionara na svim kontinentima.
„Organizacijom ovakve manifestacije želimo da aktiviramo udruženja i mlade koji žive na selu, da se što više ljudi upozna sa potencijalima koje ovo selo poseduje ida ljudima koji u njemu žive život učinimo kvalitetnijim i sadržajnijim“ – rekao je Santovac.

Ministar Krkobabić popisao je danas ugovore sa predstavnicima još 86 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

On je podsetio da je prošle godine po istoimenom konkursu sredstva za ove namene dobilo 68 jedinica lokalnih samouprava, koje su tokom jeseni 2021. godine organizovale ovu manifestaciju u svojim selima. Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a 100.000 učesnika i posetilaca ove manifestacije podržalo je negovanje kulture i tradicije, doprinelo obogaćenju društvenog i sportskog života u selima širom Srbije.
Ove godine planirano je učešće 1.289 sela i 150.000 učesnika i posetilaca.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga