Grad refundira troškove prevoza studenata

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javni poziv za refundiranje troškova međumesnog, kao i prigradskog prevoza studenata.

Pravo na dodelu sredstava u vidu refundacije troškova ili dela troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji ispunjavaju sledeće uslove: da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, da svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja, da nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima i da se školuju na teret budžeta. Uslov je i da prvi put upisuju godinu studija, kao i da nisu korisnici studentskih stipendija i kredita od strane republičkih ili pokrajinskih organa.

Međumesni prevoz podrazumeva prevoz studenata između mesta na teritoriji grada Zrenjanina i drugih gradova i opština. Grad Zrenjanin odobrava refundaciju troškova ili dela troškova međumesnog prevoza studenata na osnovu iznosa mesečnih karata.

Studentima se refundira 70 odsto od ukupne cene studentske mesečne karte. Izuzetak su studenti koji su socijalno ugroženi, a kojima se troškovi prevoza u potpunosti refundiraju.

Na socijalno ugrožene studente odnosni se i refundiranje kupovine studentskih mesečnih karata u prigradskom prevozu, i to u punom iznosu. Ovo pravo mogu da ostvare oni koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina i kojima se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Uslov je i da prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga