Grad obezbedio paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje i decu na lečenju u zrenjaninskoj bolnici

Podeli:

Grad Zrenjanin obezbedio je i ove godine novogodišnje paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje, kao i deci koja su na lečenju u zrenjaninskoj bolnici.  Paketiće su danas, u prostorijama Crvenog krsta, a zatim i deci na Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ uručile predstavnice Ženske odborničke mreže. Na dečijem odeljenju zrenjaninske bolnice članovi Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – „CEKOM“ izveli su i prigodnu novogodišnju predstavu.

 Zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljuba Travica kazala je, ispred Ženske odborničke mreže, da je ovo način i najbolji trenutak da se pokaže humanost, kao i briga za najmlađe sugrađane. – Ne sme u ovim prazničnim danima nijedno dete da bude zaboravljeno i oni koji su zdravi i veseli, ali ni oni koji su na lečenju. Grad vodi računa o svima, danas smo ovde u Crvenom krstu i dodelićemo poklone, a zatim ćemo otići do bolnice kako bismo i onim mališanima, koji nažalost, praznične dane ne mogu da provedu sa svojim prijateljima i roditeljima, već su u bolnici, da im poželimo brz oporavak, zdravlje i sreću. To je naš osnovni zadatak, a kroz posao koji u Skupštini grada radimo, Ženska odbornička mreža će se i dalje zalagati za sve one važne i bitne stvari koje se tiču svih naših sugrađana, a posebno najmlađih – kazala je Travica.       

 Sekretar Crvenog krsta Zrenajnin Aleksandra Tanasijević ukazala je da je u Crvenom krstu svaki dan, dan za darivanje. – Ipak, novogodišnji praznici posebna su prilika za to i zato nam je posebno zadovoljstvo što smo, zahvaljujući donaciji Grada Zrenjanina, u mogućnosti da obradujemo mališane koji su danas sa nama. U pitanju je devedeset mališana, dece korisnika Narodne kuhinje uzrasta do 15 godina, tu su danas naši volonteri, Deda Mraz koji će uručiti paketiće i doneti osmeh na lica, a paketiće uručujemo pre svega sa željom za narednu godinu za ovu decu, da budu srećna i zdrava, da budu dobri i vredni đaci i da na taj način grade lepšu budućnost. 

Izvor,foto:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga