Grad Jentaj slavi šesti Festival žetve kineskih poljoprivrednika u Džaojuanu

Podeli:


(Autori: Džang Tong, Li Hui, Vang Jenhuo, Vang Song)

Pirinač je zreo, dinje i voće mirišu, a planine, mora i zemlja puni su prizora žetve.

Nedavno je grad Jentaj proslavio šesti kineski Festival žetve poljoprivrednika, a ceremonija pokretanja četvrtog Međunarodnog festivala jabuka u provinciji Šandung održana je u selu Čenđia, Dahu, u Džaojuanu.

Od divnih kulturnih predstava do prikaza visokokvalitetnih poprivrednih proizvoda, od predstavljanja Instituta za istraživanje voća poluostrva Diaodong do ceremonije otvaranja 4. Međunarodnog festivala
jabuka u provinciji Šandung, Festival žetve se fokusira na temu „Proslava žetve i promovisanje harmonije i lepote“, pri čemu su priređene razne aktivnosti.

Prelepi pejzaži i veliki osmesi slikovito su demonstrirali nova dostignuća u razvoju poljoprivredne industrije Jentaja, novi izgled revitalizacije sela, nova dostignuća zajednilkog prosperiteta i ocrtavali harmoničnu i lepu sliku žetve.

Ove godine, Čenđiakun, veliko domaćinstvo, ponovo je uvelo berbu vrhunskog grožđa. Na štandovima festivala, grozdovi kristalno čistog grožđa su poput zelenih smaragda, privlačeći mnoge turiste da zastanu i probaju ih. Naši osunčani grozodovi selenom prodaju se za oko 20 juana po komadu, a potražnja i dalje premašuje ponudu, kaže Vang Džao Ling, direktor odeljenja za reklamiranje profesionalne zadruge za poljoprivredu i šumarstvo Džao Juen Dahumanor, i dodaje da je selo izgradilo pomoćna skladišta za hladno odlaganje jabuka i grožđa, kao i proizvodnu liniju voćnih napitaka i vina, i fabriku za preradu brašna. Istovremeno, u ogromnom centru specijalizovanom za grickalice pod nazivom Sjuđiahui u ulici Jaođiavan, turisti takođe mogu uživati u razgledanju, ukusnoj hrani, opuštenoj poseti i iskusiti poljoprivredu, i time i integrisani razvoj primarne, sekundarne i tercijarne industrije.

Pevanje žetvene himne

Na glavnom mestu obeležavanja šestog kineskog Festivala žetve poljoprivrednika u gradu Jentaj, okupili su se šefovi relevantnih odeljenja okruga i opština i grada, kao i predstavnici trgovaca voćem, medija i poljoprivrednika. Svi dele radost žetve i slikaju srećnu sliku velikog mira i prosperiteta za zemlju i narod.

Jabuke Venus Gold, tikva Cisan, rezanci Londou… Na Sajmu specijalizovanih poljoprivrednih proizvoda u Jentaju, u punom ruhu su bili izloženi specijalni poljoprivredni proizvodi iz raznih okruga i gradova. Voće je jarkih boja, povrće sveže i vlažno, a semenje za use sitno, ćvrsto i puno.

U opštini Džujouguan u oktobru, grožđe je mirisno, a posvuda je radosna i užurbana scena berbe. Tokom Festivala Žetve, ujutro 6. oktobra, održana je manifestacija Festivala žetve kineskih poljoprivrednika u gradu Longkou da bi se prikazao bogat krajolik natopljen znojem vrednih poljoprivrednika i podelila radost harmonine i prelepe prirode.

Iza zadovoliavajuće žetve kriju se stalni napori grada Jentaja da promoviše visokokvalitetni razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. Tokom godina, Jentaj se fokusirao na izgradnju odgovarajućih institucija i nastavio da širi svoje industrijske prednosti i jača podršku talentima. Kulturna i ekološka zaledina poljoprivrede i ruralnih područja je stalno unapređivana, a strategija „Revitalizacija pet ruralnih područja“ je postigla zapažene rezultate.

Time je unapređen je razvoj poljoprivredne industrije Jentaja i storena su da nacionalna jedinstvena industrijska klastera jabuka, kikirikija i jestivog ulja u procenjenoj vrednosti od 100 milijardi juana. Tri sektora, uključujući brojlere s belim perjem, moderne farme morskih plodova, grožđe i vino, izabrani su među najboljih deset sektora u provinciji Sandung. Kultivisano je 110 vodećih preduzeća u poljoprivredi pa nivou provincije ili iznad (uključujući i 17 na nacionalnom nivou), i 15 preduzeća se danas nalazi na listi vodećih poljoprivrednih brendova.

Na mestu događaja, zvanično je predstavljen „Institut za istraživanje voćarske industrije poluostrva Djiaodong „Kineske akademije poljoprivrednih nauka i Istraživački institut za voće, koji su zajednički izgradili Institut za voće Kineske akademije poljoprivrednih nauka i opštinska vlada Džaojuana, dodajući još jedan tehnološki podsticaj visokokvalitetnom razvoju industrije jabuka u Jentaju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga