Glišić:Čekamo da se Trifunović udostoji i da da izjavu

Podeli:

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je održano novo ročište po tužbi predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Darka Glišića, protiv predsednika PSG-a Sergeja Trifunovića zbog njegove izjave da je on, Glišić, „primitivac“, a lider PSG-a se ni ovog puta nije pojavio u sudu.

Trifunović nije došao na saslušanje jer, prema rečima njegovog advokata Gorana Draganića, nije u Srbiji i ima premijere filma u Rimu i Beču, a Glišić je rekao da lider PSG-a izbegava sva ročišta, čime je još jednom dokazao “kolika je junačina“.

“Mislim da je ovo sedmo-osmo ročište po mojoj tužbi na koje nije došao. Ostalo je još jedno ročište i javno mu obećavam, kad se već toliko plaši, da na to neću doći, jer me sud nije obavezao da dođem. Neka se samo on pojavi i da izjavu, pa da završimo suđenje“, rekao je Glišić.

Glišić je rekao da je Trifunovićevu objavu na Tviteru, u kojoj ga je nazvao primitivcem, doživeo vrlo emotivno i da mu je ta izjava nanela veliku štetu, pre svega, kao roditelju dvoje dece.

“Ne želim da moju decu u školi presreću i da ih vređaju, jer je Trifunović izneo uvredljive izraze na moj račun“, rekao je Glišić.

Glišić je rekao da je na saslušanju pred sudijom ispričao da je u vreme objave Trifunovićevog tvita njegov 15-ogodišnji sin doživeo neprijatnosti u školi i da su ga deca izvrgavala ruglu.

Glišić je rekao, da mu je Trifunovićev tvit naneo i političku štetu i dodao da su se tim povodom njegove stranačke kolege, kako navodi, obraćale predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću sa pitanje zašto je na mesto predsednika Izvršnog odbora postavljen “primitivac“.

Glišić, inače predsednik opštine Ub, rekao je, da je posle Trifunovićeve objave njegova politička karijera stala i da je “ravna linija“, te izražava bojazan da će imati posledice i na njegovu eventualnu kandidaturu na sledećim izborima u toj opštini.

“Ta izjava je čista kleveta i uvreda zbog koje Trifunović mora da snosi odgovornost“, rekao je Glišić.

Glišić je podneo tužbu protiv Trifunovića, koji je, naime, prethodno tužio Glišića zbog njegove izjave da je Trifunović „raspala narkomančina“, objavljene u dnevnom listu „Srpski telegraf“ 2017. godine.

Glišić je rekao da je po Trifunovićevoj tužbi sud doneo prvostepenu presudu u Glišićevu korist i da je presudio da tom izjavom nije naneo štetu lideru PSG-a.

Glišić je rekao da je, s druge strane, on izneo obilje dokaza u prilog svojoj tužbi protiv Trifunovića za povredu časti i ugleda.

“Čekamo samo da se Trifunović udostoji i da da izjavu, pa da sud presudi. Nadam se da će “veliki junak“ uspeti da dođe na sledeće ročište koje je zakazano za podne, a da usput ne udari ni u jedan autobus i stigne da nahrani mačke…“, rekao je Glišić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga