Gazdinstvo Sanjou u gradu Džaojuan u kineskoj provinciji Šandung razvija uzgajanje zelenog voća i povrća, vodeći još više poljoprivrednika putem prosperiteta

Podeli:

Gazdinstvo Sanjou se nalazi u zaseoku Juenđja, u ulici Daćinđja u severnom gradu Džaojuenu*, pokrivajući površinu od 1200 hektara. Nakon višegodišnjeg razvoja, ruralno zemljište, mašine, radna snaga, tehnologija i drugi resursi za istraživanje su integrisani u takozvani Put leptira, predstavljajući reforme nove ere u ruralnim područjima i napore da se stvori model savremenog demonstracionog parka ekološke poljoprivrede, koji je postao gazdinstvo u stilu odmarališta popularno među meštanima i turistima.

Svakog vikenda grupe posetioca dolaze na imanje da beru i kupuju povrće u saksijama, stvarajući novi tip
odmora tokom vikenda.

Kako bi obogatili projekte turizma branja povrća i privukli više turista, upravnik gazdistva Zang Ćingcan je rekao: „Za sve povrće i voće koje se uzgaja na našem gazdinstvu koristi se đubrivo koje sami proizvodimo, koje strogo kontrolišemo od izvora kako bismo osigurali kvalitet proizvoda.

U želji da stvorimo jedinstven ukus voća i povrća, razvili smo visoke standarde za đubriva i propratne materijale, rezultirajući u zadovoljstvu kupaca nakon što probaju naše proizvode”.

Danas se na ovom gazdinstvu uglavnom proizvodi vrhunsko povrće i voće, i u sezoni voća na imanju se ne može zadovoljiti potražnja. Pre osnivanja gazdinstva Sanjou, preduzeće za proizvodnju đubriva bile je već poznato u lokalnoj sredini, zbog čega je osvojilo poverenje kupaca. Kako se površina gazdinstva širila, tako se i broj proizvoda uvećavao. Sredinom 2017. godine gazdinstvo je zvanično pokrenulo ture berbe za posetioce.

U svrhu dugoročnog razvoja, gazdinstvo redovno angažuje doktore agronomije, specijalizovanih za razvoj povrtarstva i voćarstva. Ovi stručnjaci prenose stručna znanja zaposlenima na gazdinstvu tokom cele godine, tako da je upravljanje gazdinstvom potpuno profesionalizovano, i zato što je sve organski proizvedeno, voće ima bolji ukus. Gazdinstvo Sanjou je obezbedilo zaposlenje za više od 100 meštana, vodeći sve veći broj poljoprivrednika ka putu prosperiteta.

*Džaojuen (Zhaoyuan) je primorski grad koji se nalazi u kineskoj severnoistočnoj
provinciji Šandung

Autor: Li Na

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga