Fudbaleri “Belih orlova” iz Nju Džerzija u poseti Zrenjaninu: sport kao način okupljanja srpskog življa u Americi, ali i svih ljudi dobre volje

Podeli:

Načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Rađenović i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić ugostili su danas članove Fudbalskog kluba “Beli orlovi” iz američkog Nju Džerzija, koji se nalaze na proputovanju do Trsta, gde od petka učestvuju na turniru u malom fudbalu. Kapiten ekipe, Đorđe Uzelac, rođeni je Zrenjaninac i zahvaljujući njemu ova sportska družina posetila je njegov rodni grad.
“Ja u Americi živim od 2010. godine, u ovom klubu sam kapiten, a moj otac je trener i menadžer. Kada smo počeli da pobeđujemo i ostvarujemo dobre rezultate, to je privuklo i moje drugove koji su se takođe uključili u rad kluba. Osim članova koji su Srbi, imamo i Engleza, Italijana, jednog igrača iz Obale slonovače… Došli smo u Srbiju s idejom da upoznamo članove kluba sa zemljom čije korene klub nosi, ali i da posetimo moj rodni grad”, objašnjava Uzelac.

Fudbalski klub “Beli orlovi” osnovan je 1993. godine u Patersonu, Nju Džerzi, pri tamošnjoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa i osim što okuplja srpski živalj, naše sunarodnike koji žive i rade u tom delu Amerike, otvoren je za sve ljude dobre volje, one koji žele da kroz sport neguju saradnju i prijateljstvo. Tako su se u sastavu ekipe koja učestvuje na turniru u Italiji našli i Srbin poreklom iz Čačka, ali i Englez, Italijan rođen u Americi, dok je jedan igrač poreklom s ostrva Sen Martin.

Načelnik okruga Rađenović i predsednik Skupštine grada Janjić poželeli su članovima i rukovodstvu ekipe “Belih orlova” prijatan boravak u našem gradu, u kom ostaju do četvrtka, a potom i uspeh na turniru u Trstu, uz želju da njihova prva poseta Zrenjaninu ne bude i poslednja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga