Frizer koji pravi frizure za Ginisa a od anegdota svojih mušterija piše knjigu- Nikola Kulezić

Podeli:

Nikola Kulezić je frizer iz Šapca koji je jedan od 12 muških Ginisovih rekordera iz Srbije. U njegov salon dolaze žene iz cele Srbije i regiona, a za čitaoce portala RTV Santos otkriva koja je tajna zdrave kose.

Zašto i kada ste odlučili da postanete frizer?

Ne znam tačno kada se javila želja da postanem frizer ali znam da je ljubav postajala sve jača iz godine u godinu. Želeo sam da radim nešto kreativno, a kada sam počeo da radim kao frizer znao sam da ću to podići na viši nivo i od tog posla napraviti umetnost. Bar je tako u mom slučaju!

Kako je biti frizer u Srbiji ovih dana?

Moram priznati da biti frizer danas i biti frizer pre 20 godina nije isto. Danas imamo frizere koji rade samo kolore, nadogradnje, svečane frizure ili su to saloni za negu. Dakle podeljeno je na više grana jer su današnji tretmani dosta teži nego ranije, takođe imamo više kozmetike i tehnika koje zahtevaju posvećenost.

Oborili ste dva Ginisova rekorda do sad, o kakvim rekordima je reč?

Prvi rekord za najdužu nadograđenu kosu je bio ostvarenje mog dečačkog sna. Želeo sam da postanem prvak sveta u svom poslu i da ostavitm trag u vremenu. I evo posle 10 godina i dalje se priča o tom poduhvatu i o 820 neverovatnih metara koliko je iznosila ekstenzija koju sam uradio za Ginisa. Drugi rekord je već bio humanitarnog karaktera, poučen predhodnim iskustvom znao sam da će rekord ponovo biti medijski ispraćen pa sam svu pažnju preusmerio ka humanitarnoj akciji u nadi da će što više ljudi saznati za dečka kom je bila potrebna transplatacija srca.

Šta je u trendu ovih dana u svetu frizura i kakve frizure vole Srpkinje?

Ako mene pitate odgovor je čista kosa! Živimo u vremenu kada možemo nositi šta god poželimo. Dugu, kratku kosu, smirene ili lude boje sve je u trendu. Sto se tiče boje predlažem tople tonove za ovu sezonu uz dosta stepenova i što veći volumen. 

Kod mene u salon dolaze dame iz cele Srbije iz svakog grada imam bar desetak zena. One kod mene dolaze zbog plavih boja. Dakle moj salon je fabrika za plavuše pa se može reći da dame iz naše zemlje najviše preferiraju svetlu kosu.

Da li je u Vašem salonu „skraćivanje krajeva samo malo“ mit ili stvarnost? 

Poštujem želju klijenata. Ako traži tri milimetra toliko šu i skratiti, ni milimetar više. Vrlo često u šali kažem da frizeri obično skrate dosta jer ih je sramota da naplate šišanje, a da na podu nema dlaka mislim da je tu problem sa tim ,,samo malo,,.

Da li žene traže savete od Vas ili samo žele da ih saslušate i o čemu žene najčešće pričaju sa svojim frizerom?

Većina žena želi moj savet i preporuku. Ima žena koje dođu sa svojim idejama ali su raspoložene za konsultaciju kako bi na najbolji način došli do željenih rezultata. A žene pričaju o svemu! Salon nije samo kutak gde ćete osvežiti svoju frizuru to je mesto gde se filtriraju emocije! 

Da li postoji neka anegdota iz višegodišnjeg rada u frizerskom salonu?

Trenutno za moj TikTok profil snimam smešne događaje iz salona, a 2012. godine sam objavio knjigu ,,Ispovesti iz salona,, to je inače zbirka kratkih istinitih životnih priča mojih klijenata.

Predhodnu godinu obeležila je Vaša knjiga „Prljave venčanice“ da li nam možete reći šta Vas je navelo da je napišete i da li će sa Novom godinom doći još neki naslov?

Roman ,,Prljave venčanice,, sam posvetio ženama. Žene znaju i osećaju! One su moja publika i inspiracija. Roman, pesma i spot koji čine triptih posvetio sam upravo svim ženama. Magdalena, glavna junakinja je osoba koja liči na svaku ženu koju poznajem. U saradnji sa različitim profilima žena naučio sam šta je zajedničko svim ženama i baš to sam preneo u pesmu i roman.

I za kraj da li nam možete reći koja li je tajna zdrave kose?

Duboka hidratacija definitivno.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga