Festival stripa Stripolis po 13. put

Podeli:

Kulturni centra Zrenjanina je prošle nedelje po 13. put organizovao Festival stripa Stripolis u saradnji sa autorom projekta mr Branko Đukićem.

Na dan otvaranja festivala 15. septembra kao i proteklih godina u okviru Cosplay-a nastupila su deca iz Predškolske ustanove koja su se maskirala u svoje omiljene strip junake.

Po prvi put otvaranje smo organizovali na otvorenom, na platou Kulturnog centra, a pored štanadova na kojima su se predstavili izdavači stripova, prisutni su mogli da uživaju i u atraktivnom programu Haos animatora. Neonski disko robot izazavao je pravo oduševljenje kod najmlađih.

Na festivalu su realizovane dve radionice  „Animacija u tvom telefonu“ studija „Dom animacije“ koju je vodila Zlata Popov  i „Strip laboratorija“ na kojoj su učestvovali učenici Srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput“ kao gosti festivala, zajedno sa svojim vršnjacima iz Zrenjanina i  stip crtačem  Slobodanom Kovačevićem. Organizovane su dve izložbe i tri razgovora sa gostima festivala (Slobodan Ivkovim, Stevanom Subićem, Dušanom Mladenovićem  i Sibinom Slavkovićem).

Festival su finasijski podržali Ministarstvo klulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za klulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine i Grad Zrenjanin. Nakon festivala očekuje nas i promocija najnovijeg izdanja, 14. broja časopisa „Stripolis“, (časopisa autorskog i internacionalnog stripa) koja će se održati u Beogradu i Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji,  naveo je Vladimir Đurić pomoćnik direktora – rukovodilac programske službe zrenjaninskog Kulturnog centra.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga