Facebook gadno hakovan, pogođeni i nalozi u Srbiji

Podeli:

Ugroženo preko 50 miliona naloga. Facebook izdao saopštenje: “Bez panike, sve je pod kontrolom“… Ipak, ovo bi trebalo da uradite!

Društvena mreža Facebook ponovo je hakovana, nakon brojnih skandala koje je u poslednje vreme imala, a ovog puta ugroženo je preko 50 miliona naloga, potvrdio je jedan od zvaničnika mreže u svojoj objavi. “Shvatamo sve ovo ekstremno ozbiljno i želeli smo sve da vas obavestimo šta se dešava, kao i da vam kažemo da smo preduzeli momentalne korake da zaštitimo sve vas i vaše podatke“.

Istraga je još uvek u početnoj fazi, navode strani mediji, a proboj sigurnosnih kriterijuma registrovan je u utorak, 25. septembra. Ipak, poznato je da su hakeri iskoristili ranjivost u kodu društvene mreže, kako bi napali korisnike kroz “View As“ opciju, koja omogućava svakom korisniku da pregleda kako se njihov profil prikazuje drugim korisnicima. Najgore su prošli oni, čiji su nalozi ukradeni od njih, a takvih je izgleda mnogo, dok je potencijalni broj žrtava veći od 50 miliona.

Tokom 28. septembra i nalozi nekih korisnika u Srbiji su se automatski izlogovali i tražili novo logovanje, što bi moglo da znači da su ti nalozi među ugroženim nalozima. Ako je to bio slučaj i sa vašim nalogom – vreme je za hitnu zamenu lozinke!

 

Autor:Mondo

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga