Evo zbog čega su uhapšeni poznati i uticajni ljudi iz naše sredine

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su sedam osumnjičenih za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski dvor – Torda u periodu od 2010. do 2012. godine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su bivše odgovorno lice JKP “Razvoj“ Žitište D.K. (1970), bivše odgovorno lice JKP “Put“ iz Novog Sada D.V. (1959), bivše odgovorno lice JKP “Put“ iz Novog Sada P.R. (1970), odgovorno lice “Kum“ DOO iz Kikinde Z.J. (1961), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane “Kum“ DOO iz Kikinde D.S. (1955), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane JKP “Put“ iz Novog Sada I. P. (1966) i nadzorni organ angažovan od strane JKP “Razvoj“ iz Žitišta P.D. (1954).

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni, u periodu od početka 2008. godine do aprila 2012. godine, prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski dvor – Torda, suprotno odredbama tadašnjeg Zakona o javnim nabavkama, posao koji je bio poveren izvođaču radova JKP “Razvoj“ iz Žitišta, ustupio podizvođačima JKP “Put“ iz Novog Sada, a potom “Kum“ DOO iz Kikinde.

Pomenute radove, kako se sumnja, na kraju je izvodilo privredno društvo “Transbis komerc“ DOO iz Zrenjanina i za njih naplatilo 225.598.726,26 dinara, dok je za iste radove od Fonda za kapitalna ulaganja naplaćen iznos od 282.886.396,24 dinara.

Razliku od 57.006.072 dinara, protivpravno su prisvojila privredna društva “Kum“ DOO iz Kikinde i JKP “Put“ iz Novog Sada.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga