Evo kad može da se očekuje početak i završetak savremenog puta sa 4 trake iz Zrenjanina do Novog Sada i Beograda

Podeli:

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Igor Mirović, posetio je kompaniju“Dafar“ i tom prilikom odgovorio na pitanje novinara kad će se izgraditi brza saobraćajnica sa 4 trake od Zrenjanina do Beograda i Novog Sada.

„To je mukotrpan posao i niko ne treba da očekuje da ćemo za 6 meseci ili godinu dana imati spremnu projektnu dokumentaciju. Ovo se radi prvi put u istoriji. Dakle, prvi put u istoriji projektujemo 4 trake od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda, za to je potrebno vreme. U narednih godinu i po,  dve, možda i nešto duže moraćemo da izvedemo pre svega sve neophodne studije, da isprojektujemo celu trasu, istakao je Igor Mirović.

Moraće da se reše imovinski odnosi na određenim delovima trase da bi se dobila građevinska dozvola, a tad će se rešiti prvi deo problema. Tad će se tražiti finansijeri, rečeno je tom prilikom.

„Verujte mi ako budemo uporni i ako u narednih nekoliko godina u kontinuitetu budemo radili taj posao, videćemo rezultate pred nama. Opredelili smo se da značajna sredstva izdvojimo za taj projekat, jer smatramo da banatske opštine, Zrenjanin i ne samo Zrenjanin zaslužuju bolju infrastrukturu, pre svega u cilju da se privlače domaće i strane kompanije i da intenzivnije razvijamo ovaj deo zemlje“, zaključio je premijer Vojvodine.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga