Evo gde su radile i zbog čega su uhapšene osobe u akciji „Pluton 2“ u Zrenjaninu

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Zrenjaninu uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeni su bivše odgovorno lice „Ekoplam“ M.T. (1969), odgovorno lice privrednih društava „Ekoplam“, „Varmont“ doo i „Varoteč“ doo P.Z. (1956), zaposleni u privrednom društvu „Varoteč“ D.M. (1974), odgovorno lice „Ekoplama“ B.Č. (1979) i Z.R. (1973).

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni od novembra 2008. godine do kraja 2009. godine u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i svoja privredna društva, aplicirali za dodelu sredstava Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine, za razvoj novih tehnologija, pri čemu su lažno prikazali da će finansirati otvaranje pogona za proizvodnju briketa u Novom Bečeju.

Sumnja se da su tako stečena novčana sredstva koristili suprotno nameni, pored čega su svoja dugovanja prema Sekretarijatu izmirivali na osnovu fiktivne dokumentacije, uvećavavši fakture.

Na taj način osumnjičeni su oštetili Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine za 24.783.046,03 dinara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga