Epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i dalje nestabilna

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i dalje nestabilna sa tendencijom rasta broja zaraženih, ali se ukupna situacija drži pod kontrolom. Od početka praćenja “drugog pika” prvog talasa epidemije virusom COVID-19, sa jučerašnjim danom, na teritoriji okruga potvrđeno je 158 inficiranih osoba. Hospitalizovano je 55 osoba, u samoizolaciji je 77 lica. Na prisustvo virusa testirano je 2844 lica, a u toku je analiza još 27 uzoraka.
Iako je stanje relativno stabilno u odnosu na druge sredine u Vojvodini i Srbiji, sa sednice Saveta Okruga je opet upućen apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se striktno pridržavaju preporuka i poštuju naredbe lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu donele pooštrene mere u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19.

Bezbednosna situacija na području Okruga je stabilna uz smanjenje broja krivičnih dela, osim slučajeva porodičnog nasilja koje je u porastu, ocena je načelnika Policijske uprave Zrenjanin.

U privrednim subjektima u Okrugu epidemiološka situacija je takođe zadovoljavajuća, striktno se poštuju zaštitne mere i nema zaraženih, osim sporadičnih slučajeva koji su odmah bili rešeni.

Sve lokalne samouprave sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga su i ovog puta pokazale veliku odgovornost i spremnost u rešavanju problema u novonastaloj situaciji kao i visok stepen međusobne saradnje i pomoći.

Na kraju sednice Savet Okruga je konstatovao da nema potrebe za propisivanjem novih mera, osim da svi i dalje poštuju već uvedene mere i odgovorno se ponašaju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga