EKSKLUZIVNO: Zrenjanin dobija novi autoput!

Podeli:

Kako ekskluzivno redakcija RTV Santos saznaje u prethodne dve nedelje došlo je do menjanja planova o izgradnji brze saobraćajnice između grada na Begeju i prestonice. Ideja je da se izgradi potpuno novi autoput,  na novoj trasi, a da postojeći mogu vozači normalno da koriste bez nadoknade. U oba smera od Zrenjanina do Beograda u budućnosti će se brže putovati. Prema informacijama do kojih smo došli iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, doneta je odluka da se stvori nova bitna saobraćajnica koja će omogućiti još lakši, brži i pouzdaniji prevoz robe i putnika.

Ovo je dobra vest, pošto sve više investitora se odlučuje da investira svoj kapital u proizvodne pogone i industrijske komplekse u Zrenjanin. Podsećamo, najveća investicija u Srbiji je kineske kompanije za proizvodnju guma „Linglong“ iz Šandonga koja planira da uloži skoro milijardu dolara.

Informaciju o autoputu do Beograda potvrdio je takođe gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u gostovanju u emisiji „Agrosat“. Novi autoput imaće 6 traka, 2 zaustavne i po 2 sa obe strane, a nakon završetka biće najbolji u državi. Početak izgradnje i realizacija planova još uvek nisu poznati trenutno.

 

 

 

Foto: Pixabay

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga