Ekskluzivno za RTV Santos , mlada nada SNS-a, konstatuje da biti žena u politici iziskuje veliku mentalnu snagu. Takođe nam u razgovoru,osim pomenutog,otkriva svoje stavove o opoziciji.

Podeli:

Staša Stojanović (31) novo je ime srpske političke scene i devojka koja je već prvog dana po konstituisanju Skupštine Srbije uzburkala domaći medijski prostor. Staša je tada, podsetimo, objavila selfi i kratki video sa mesta na kom će sedeti tokom poverenog joj mandata, ali je od strane opozicionih medija doživela istinsku mržnju i na sopstvenoj koži iskusila javni linč.

  

– Od nedavno ste u Skupštini Srbije, kakvi su vam prvi utisci?

Koliko me moja stranka voli i podržava govori i činjenica da mi je prva politička funkcija upravo funkcija narodne poslanice Republike Srbije. Srećna sam što imam priliku da radim ono što najviše volim, a to je da se sa svojim kolegama borim za bolju i prosperitetniju Srbiju.

– Kakav je položaj žena u politici?

Biti žena u politici i to još u Srbiji zahteva ogromnu mentalnu snagu. Svakodnevno trpimo niske udarce koji imaju cilj da nas diskredituju i prikažu kao manje vredne, ali hvala dragom Bogu, postoje ljudi poput predsednika Aleksandra Vučića koji nas bezrezervno podržava i daje neophodan vetar u leđa.

– Često ste u centru pažnje zbog izjava, stajlinga i objava na društvenim mrežama. Kako se borite sa tim i da li postoji neka kritika koja je najviše uticala na Vas? Ako postoji, koja?

Što se izjava tiče, kod mene je uvek sve transparentno. Ne pripadam grupi političara koja će da zavija priču u ukrasni papir. Naučena sam da živim i govorim istinu. Stajling mi je konzervativan, uvek sam zakopčana do grla, s tim što volim neku boju da dodam jer zato boje i postoje, da ih koristimo. A objave na mrežama nisu ništa specijalno, sve radim kao i ostali samo što me malo više prate i komentarišu. Konkretne kritike nemam, jer realno gledano nikad ništa nisam ni uradila da bih bila kritikovana. Niko nije pustio suzu zbog mene niti sam nekom uzela hleb iz usta.

– Novi Sad je Vaš rodni grad, pošto smo svedoci priče o potencijalnom otcepljenju Vojvodine, kakav je Vaš stav o toj temi?

Koreni su mi sa KiM, a rođena sam u Novom Sadu, gde i danas živim. Šta mislite koliko me boli samo ovo pitanje kad neko spomene otcepljenje? Srbija treba da se čuva i da se držimo zajedno!

– Kakvo je Vaše mišljenje o opoziciji u Srbiji i ko je na Vas ostavio najveći utisak?

Opozicija u parlamentu me je razočarala. Nisu sposobni da stave nacionalne interese ispred ličnih. Bitno im je samo da prave ružne skandale, lažno optužuju i nanose drugima bol. Svi su slabi, nema kod njih jakog igrača koji bi bio spreman da vodi državu kako to radi predsednik Aleksandar Vučić. Nisu mu svi zajedno ni do članka.

– Koje bi svoje profesionalne kvalitete, možda privatne, izdvojili kao presudne  za poziciju narodne poslanice?

Uvek sam na strani naroda. Moja vrlina je to što sam skromna i prizemna i što razgovaram sa svima. Ako ne mogu da pomognem, nikad neću ni da odmognem.

– Za svoje godine ste prošli dosta toga, pa da li sebe smatrate „uspešnom ženom“?

U svojoj 15-oj godini borila sam se za život. Kad sam shvatila da je Bog uslišio moje molitve i dao mi drugu šansu, obećala sam mu da ću dati sve od sebe da budem bolja vizija Staše Stojanović. Da, postigli smo mnogo. Nemoguće sam pretvarala u moguće. Imam tek 31. godinu i uspela sam u poslu sve zacrtano, ali privatni život mi je mnogo ispaštao. Kad budem imala svoju decu, tada ću biti kompletna i tek onda ću ponosno reći da sam uspešna.

-Koliko je danas za mladu ženu važan fizički izgled i da li smatrate da Vam je Vaš fizički izgled pomogao ili odmogao u životu?

Neprijatno mi je da komentarišem svoj fizički izgled jer on nije tipičan za političarke u Srbiji. Koliko god mislili da mi je on pomogao, nije. Mnogo je ljubomore i zavisti, spletki i zlih jezika baš zbog toga što se razlikujem. Ali ja volim što sam drugačija. Nije me Bog stvorio da budem jedna od već ta jedna. Važno je voditi računa o sebi, svom zdravlju u svakom smislu. Duhovna lepota je ona zbog koje sam ovakva, samo što to retki vide i osete. Devojkama poručujem da veruju u sebe ma kakve god da su! Ako sam ja jedna mala iz radničke porodice i sela sa Fruške gore uspela, što ne bi bilo koja? Ne dozvolite da drugi sanjaju vaše snove!

-Koje uzore pronalazite u svetskoj i domaćoj političkoj sceni?

U imeniku mi je upisan kao „UZOR“, a to je jedan jedini predsednik Aleksandar Vučić, naše najbolje što Srbija ima! Energija kojom pleni, snaga koju ima, ljubav prema svom narodu su ono što je za svaku pohvalu. Pored njega Miloš Vučević je političar koji se pokazao kao vrhunski čovek. Sa njima je naša zemlja sigurna!

 Ko je Staša kada izađe iz skupštine?

Kad nisam na poslu u Skupštini, onda sam na mom stalnom poslu koji sam obavljala i pre funkcije, a to je Elektrodistribucija Srbije. Takva sam da stalno volim da radim, kod mene nema praznog hoda. A ako nisam u firmi onda sam na nekom seminaru gde se usavršavam. Retko slobodno vreme koristim za šetnju pored reke ili u teretani.

– Da imate supermoć šta bi uradili?

Gospod nam je dao sve što nam je potrebno. Verujem u njegov sud i ne dozvoljavam sebi da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Ja sam tu da radim ono što nalaže sadašnjost radi bolje budućnosti.

– Koji je Vaš moto i šta bi poručili svim mladim ljudima?

Veruj u sebe i kad niko drugi ne veruje.

autor teksta Tijana Kostadinovic

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga