„Eko Gradnja“ čisti zrenjaninske puteve

Podeli:

Zimsko održavanje puteva tzv. zimska služba zvanično je počela sa radom 15.11.2013. godine i trajaće do 15.03.2014. godine (naravno, u zavisnosti od vremenskih uslova može da bude i produžena). U okviru programa rada zimske službe ulice koje se održavaju su podeljene u dva prioriteta. Intervencija u ulicama I prioriteta počinje 5 sati, a u ulicama II prioriteta 10 sati od nultog stepena.

SNEG
foto:rtv.rs

Inače, ovogodišnji program zimske službe proširen je na još neke ulice, koje do sada nisu bile u programu: I. L. Ribara-potez od stare pijace do magistrale, deo ul. Marka Oreškovića kod škole „2. Oktobar“, Nušićeva, Jug Bogdana, deo Slobodana Penezića, Mošorinska-potez do Z. Čelara, deo Birčaninove, Milentija Popovića-novi deo do E. Erija i Eduarda Erija, Servo Mihalja, Jožefa Atile, Franje Kluza i Mostarska.
Posle završenog postupka javne nabavke, poslovi zimskog održavanja puteva povereni su firmi „EKO Gradnja“ iz Melenaca. Ovog puta, što se mehanizacije tiče, tenderom je traženo više nego što program to zahteva, kako bi se predupredila situacija, da kada padne sneg, nema dovoljno vozila na terenu. Vozila izvođača pokrivena su GPS sistemom, tako da će po prvi put precizno moći da se prati njihovo kretanje,tačno će se znati gde su vozila bila i koje su ulice očišćene.
Ove zime će postojati tri punkta sa vozilima za intervenciju, pored glavnog gradskog ( koji će se nalaziti na lokalitetu Bagljaš – Aerodrom, iza POMPEE ), biće i punktovi u Belom Blatu i Melencima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga