Ekipe “Čistoće i zelenila” uklanjaju otpad iz kuće u Prištinskoj

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišao je danas Prištinsku ulicu gde ekipe preduzeća “Čistoća i zelenilo” iz kuće na broju 60 uklanjaju velike količine smeća koju je vlasnik sakupljao godinama, a koja je nedavno oštećena u požaru.


Santovac je kazao da je Grad Zrenjanin prihvatio da reši dugogodišnji problem stanovnika te ulice koji su se sada za pomoć obratili i Gradu Zrenjaninu.

– Turuš Janoš više puta je imao priliku da vidi inspektore grada Zrenjanina pred svojom kućom i u više navrata grad je organizovao iznošenje smeća koje je on prikupljao u svom dvorištu. Došli smo do zaključka da ne možemo više samo da ga upozoravamo, pa je naš komunalni inspektor doneo rešenje kojim je Turuš imao rok od osam dana da iznese komunalni i komunalno kabasti otpad, odnosno sekundarne sirovine iz dvorišta i kuće koje on nije ispoštovao – rekao je Santovac.

– Do sada je izneto jedanaest kamiona otpada i očekujemo da još tri do četiri kamiona bude iznešeno kako bi ljudima koji žive u neposrednoj blizini te kuće omogućili normalne uslove živote. Naravno, i komšijama i Janošu predočeno je da nećemo više dozvoliti skupljanje otpada i da će, ukoliko on bude nastavio da ga prikuplja, komunalna policija ponovo krenuti u akciju zajedno sa komunalnom inspekcijom kako ne bi ugrožavao bezbednost i zdravlje njegovih komšija – rekao je Santovac.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga