Edukacija za rukovaoce poljoprivrednih vozila sa teritorije grada i prigodan poklon Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima

Podeli:

U organizaciji Grada Zrenjanina – Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada i Policijske uprave Zrenjanin danas je u Kulturnom centru Zrenjanina organizovana edukacija za rukovaoce traktora i drugih poljoprivrednih vozila, i uručena prigodna oprema za signalizaciju – žuto rotaciono svetlo i sigurnosna oznaka za sporo vozilo. Prisutne su pozdravili predstavnici organizatora, ukazavši na značaj ovakvih edukacija i upoznavanja poljoprivrednika s odredbama Zakona o saobraćaju, s ciljem povećanja bezbednosti, kako njih samih, tako i svih ostalih učesnika u saobraćaju. Skupu je prisustvovao i Dragan Gudžev, član Gradskog veća grada Zrenjanina. 

 
 
 
 
Istaknuto je i da je Zrenjanin na visokom mestu u Republici Srbiji, kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju lica koja upravljaju poljoprivrednim mašinama. Zabeležena je tokom 2019. godine jedna nezgoda sa smrtnim ishodom, dok u prošloj godini nije bilo poginulih lica. Tome su, navode, doprineli i stalni napori Saveta za bezbednost saobraćaja i Policijske uprave, između ostalog, i kroz organizovanje ovakvih skupova.
 
Mirko Petrović, član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina, rekao je da je to telo obezbedilo osamdeset kompleta opreme za rukovaoce poljoprivrednih vozila, kao i da će se ovakve i slične edukacije i predavanja organizovati i u narednom periodu. 
“Cilj nam je da povećamo uočljivost ovih učesnika u saobraćaju, samim tim i utičemo na povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja. Ovo je i jedan od uslova koje oni moraju da ispune, na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovakve aktivnosti moraju se konstantno sprovoditi, ne samo zbog upoznavanja s odredbama zakona, već i zbog obnavljanja znanja iz ove oblasti. Savet za bezbednost saobraćaja usmerava aktivnosti prema svim kategorijama učesnika u saobraćaju, danas su ovde traktoristi, imaćemo sutra i decu školskog i predškolskog uzrasta, bicikliste i druge”, istakao je Petrović.    
 
 
 
Jedan od učesnika današnjeg događaja, poljoprivrednik iz Melenaca Vujica Kostić, kaže da su ovakve edukacije značajne, a da je poklon koji su dobili koristan i neophodan.
“Zahvalni smo Policijskoj upravi i gradu Zrenjaninu koji svake godine organizuju ovakva predavanja koja nam ukazuju na ponašanje u saobraćaju. Lično mislim da ne predstavljamo opasnost kao neki drugi učesnici u saobraćaju i da je to šire pitanje, ali u svakom slučaju ova oprema koju smo danas dobili veoma nam znači i treba da budemo svesni koliko je važno da nam vozila budu uočljiva, posebno kada vremenski uslovi nisu dobri”, kazao je on.  
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga