Džaojuen je pokrenut! Prolećni festival seoskog turizma 2024. u Šandongu

Podeli:

Dana 18. januara, u studijskoj sali medijskog centra Širong održana je ceremonija otvaranja Festivala seoskog turizma i kulture 2024 u Džaojuenu, u kineskog provinciji Šandong. Organizator ovog događaja bilo je Odeljenje za promociju Opštinskog partijskog odbora, a domaćini Opštinsko naučno-tehnološko udruženje, Opštinski biro za pravosuđe, Opštinski zavod za kulturu i turizam, Opštinski zavod za zdravstvo i Opštinski medijski centar.

Prolećni festival (kineska Nova godina) je najreprezentativniji tradicionalni festival i važna prilika za dalje promovisanje kreativne transformacije i inovativnog razvoja kineske tradicionalne kulture. Tema ove manifestacije je „Svaka kuća kači crvene fenjere, svako domaćinstvo postavlja novogodišnje kuplete, svako selo ima dobru predstavu – vratite se u selo da proslavite kinesku Novu godinu.“

Fokus je na doživljaju prikaza narodne kulture, dubokom istraživanju i predstavljanju karakteristika seoske kulture, izlaganju ukusne hrane i lepog krajolika, kako bi se doneo berićet lokalnoj kulturi, pokazali običaji, stimulisala ruralna vitalnost, obogatilo iskustvo u seoskom turizmu, povećala privlačnost ideje „povratak na selo na proslavu kineske Nove godine“, i „odlazak na selo“ postane novi trend. Zato je važno obezbediti snažnu duhovnu snagu i povoljne kulturne uslove za promovisanje visokokvalitetnog ekonomskog i društvenog razvoja.

Na svečanom otvaranju sprovedene su i “tri na selo” aktivnosti: nauke i tehnologije, kulture i zdravlja. Članovi udruženja za kaligrafiju su ,pokazali svoje umeće dok su medicinski i naučni radnici pružali besplatne kliničke usluge i popularisali naučno znanje među posetiocima. Tokom Prolećnog festivala naš grad je pažljivo pripremio 17 posebnih kulturno-turističkih aktivnosti za građane i druge posetioce, tako da javnost može da oseti jedinstveni šarm zimskog kulturnog turizma u Džaojuenu i uživa u snažnoj atmosferi radosti, slavlja i okupljanja.

(Autor: Vang Song)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga