Dualno obrazovanje u Mlekoproduktu – jedinstvena prilika za đake

Podeli:

U saradnji kompanije Mlekoprodukt i Hemijsko obrazovne i tekstilne škole Uroš Predić, u sedištu Mlekoprodukta počeo je program dualnog obrazovanja. Učenici će se u Mlekoproduktu, delu francuske grupe Savencia Fromage & Dairy, obučavati za obrazovni profil prehrambenog tehničara.

Đaci će tokom četvorogodišnjeg školovanja učiti veštine procesa kontrole gotovih proizvoda i polaznih sirovina, iz prve ruke naučiti proizvodni proces, obavljati tehnološke procese u pogonima za proizvodnju i preradu hrane, naučiti postupke skladištenja sirovina i gotovih proizvoda – i to sve u saradnji kroz program dualnog obrazovanja sa kompanijom Mlekoprodukt, jednom od najmodernijih prehrambenih kompanija u našoj zemlji. Učenici će nakon ovog programa, opremljeni praktičnim i teorijskim znanjem stečenim u Mlekoproduktu, imati poslovnu perspektivu u brzo rastućem sektoru prehrambene industrije.

U kompaniji Mlekoprodukt ističu da je ovo samo jedan od projekata kroz koje ova kompanija, kroz partnerski odnos sa akademskim institucijama, podiže kompetentnost mladim generacijama. 

– U nadi da će naša kompanija za neke od učenika iz programa dualne nastave biti poslodavac izbora u budućnosti, želimo im srećan početak prakse – poručuju iz Mlekoprodukta.

Škola Uroš Predić je multiprogramska institucija koja je jedan od stubova razvoja društvenih i ljudskih resursa u Vojvodini i Srbiji. Mlekoprodukt je sirara koja sa uspehom posluje preko sedam decenija, a od 2004. godine je ušla u sastav francuske grupe Savencia Fromage & Dairy, koja je jedan od najvećih prerađivača mleka u svetu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga