DS:Podrška osnivanju Kluba za starija lica

Podeli:

Gradski odbor Demokratske stranke pokrenuo je inicijativu za osnivanje Kluba za starija lica na Bagljašu.
Prva aktivnost koju su članovi i članice Demokratske stranke sproveli jeste razgovor sa građanima na štandu ispred pošte na Bagljašu. Za nepuna tri sata, anketirali smo preko 60 sugrađana i dobili nedvosmislenu podršku za osnivanje Kluba.
Klub (2)
Kada smo ih pitali šta je ono što oni žele da Klub nudi od usluga, dve trećine se odlučilo za usluge zdravstvene zaštite, socijalne i psihološke podrške, ali i za zajednička putovanja. Izleti i posete drugim klubovima po Vojvodini bili su takođe traženi, a odmah za njima na listi bile su i društvene igre, usluge poput frizera i ručka po povoljnijoj ceni, ali i likovne, literarne i folklorne sekcije. Dobili smo i nove predloge, poput otvaranja čitaonice, sportskih aktivnosti i usluga masaže.
Klub (1)
No, najvažnija lekcija koje smo se danas podsetili bila je da naši stariji sugrađani itekako imaju želju da aktivno provode dane, da se druže i putuju, i da je neophodno da im se pruži prilika za to. Mi smo spremni da se borimo za njih, navodi se u saopštenju GrO DS u Zrenjaninu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga